Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem
Recept ještě nebyl hodnocenZapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.Maso nařežeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.Maso nařežeme…
Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem. Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky.V kastrole osmahneme kostičky…
Na oleji zpěníme drobně nakrájený bůček a hned osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli.Do tohoto základu vložíme pokrájená játra a krátce opečeme.Přidáme kečup, sójovou…
Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený…
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod…
Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí…
Uvařeny květák pokrájíme nadrobno a dáme do misky. Přidáme rozetřený česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájený uzený bok, vejce a strouhanku. Osolíme,…
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o…
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď…
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes…
Maso umelu a vložím do mísy. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše dokonale…
Z králičího hřbetu opetrně vyřízneme po obou stranách kotletku. Je dlouhá, podle velikosti králíka cca 15-20 cm jedna. Nakrájíme ji na kolečka cca 1-2 cm široká, malinko…
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme po obou stranách a necháme uležet. Oloupeme si cibuli, nakrájenou na kostičky ji necháme zesklovatět na oleji,…
Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový…
Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky,…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
Kýtu, uzený bůček a papriku nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cuketu a cibuli na tenké půlkolečka.Do papiňáku na trochu rozehřátého oleje dáme…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Masopust je obdobím oslav a hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem…
Uzený bůček vložíme do vařící vody a vaříme asi 45 minut do měkka. Po lehkém zchladnutí ho nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm.Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v…
Meteník je slaný koláč původem ze Slovenska. Jeho základem je kynuté těsto se zelím a uzené maso. Příjemná vůně tohoto koláče vám již během pečení provoní celou kuchyň.…
Červená čočka má oproti jiným druhům nespornou výhodu v tom, že nenadýmá. Je rychle uvařená a lehce stravitelná. Sytým a zdravým pokrmem se pak může stát v kombinaci se…
Nenáročným, ale chutným pokrmem, který potěší i náročný mužský apetit, to je tento guláš z kysaného zelí. Zdraví prospěšné zelí doplní pikantní klobása, kus uzeného…