Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 2,5 hod 6 porcí Mleté maso 10 názorů

Suroviny

600 g vepřová plec
400 g hovězí krk
1 ks větší cibule
4 stroužky česnek
150 g strouhanka
150 g smetanový tavený sýr
4 ks vaječný bílek
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce krémžská hořčice
2 lžičky majoránka
1/4 lžičky muškátový květ
Pepř
Sůl
Sádlo
200 g uzený bůček (roláda nakrájená)
2 ks vařená vejce
2 ks kyselá okurka
1 ks domácí pikantní klobása
1 ks mrkev
1 ks malá cibule
1 list červené zelí
100 g domácí uzený bok
100 g tvrdý sýr
1 lžíce plnotučná hořčice
1/2 ks zelená paprika
1/2 ks nakládaná červená kapie
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso umelu a vložím do mísy.

  2. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření.

  3. Vše dokonale propracuji a rozmíchám.

  4. Do náplně si rozkrájím vařená vejce, okurky, párky, klobásu a očištěnou mrkev na čtvrtky, papriky, list zelí, sýr, bok na hranolky a cibuli na měsíčky.

  5. Na podložku si vyskládám plátky bůčkové rolády tak, aby se z třetiny překrývaly, potřu hořčicí.

  6. Na roládu s hořčicí rozprostřu masovou směs a vymačkám ji do placky cca 2 cm tlusté.

  7. Placku opět potřu hořčicí a pak na kraj vyskládám nakrájená vejce, uzeniny, sýr a zeleninu.

  8. Pak opatrně, ale pevně masovou směs s bůčkovou roládou zavinu a přesunu do pekáče s rozpuštěným sádlem a nakrájenou cibulí a zbytkem boku. S

  9. ekanou v pekáči podliji 2 dcl vody, přikryji a vsunu do trouby vyhřáté na 120°C . Peču 2 hod.

  10. Pak odkryji, podliji výpekem, příp. další vodou a dopeču na 180°C do zlatova na kůrku. Podávám s vařenými brambory, zdobenými pažitkou a s domácí tatarkou.

Poznámka

Domácí tatarku dělám ze 4 žloutků (zbylých od bílků v sekané), špetky soli, pepře, slunečnicového oleje, hořčice a citronové šťávy a jemno nakrájené cibule, zelené části jarní cibulky a kyselé okurky.

Zdá-li se vám příliš mnoho ingrediencí na plněnou sekanou, tak se vám to nezdá, ale taťka, hajnej ze Šlajfu, si rád pohrával s ingrediencemi, barvami složek pokrmů a zároveň i s chutěmi

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“

  • MajaV MajaV

    Moc pěkně barevná a určitě i dobrá:yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Pani Anna Kocíková, vďaka za tip, cesnakový varený bôčik mám, nie je síce údený, no verím, že sa mi sekaná roláda podarí.Prípadne použijem anglickú slaninu.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Casino, vy ste parádny človiečik, vaš linky som si chcela uložiť, a práve mi zmizli. Prečo ste ich zmazali?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sekaná je krásně barevná:yes:Recept se mi líbí:-p:-K

    cecilka:Pokud není k dostání bůčková roláda,která je opravdu moc dobráhttp://www.akcniceny.cz/detail/buckova-rolada-1530...tak je také dobrý uzený česnekový bok,který je nakrájený na tenko v širších,delších plátcích a do kterého se sekaná také velice dobře balí:yes:http://www.krahulik.cz/sortiment/speciality/kladen...

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    (omluva: link jsem v mezičase smázl... kdo chce tak si bůčkovou roládu vygůůůglí)

    "...prípadne do zemiakového cesta"
    Nééé, to už by bylo něco jiného..., tedy jako pečení v listovém těstě;-)
    Ale zkuste zkusit vepřovou síťku (bránici), pokud tedy nepoužijete např. anglickou slaninu, která se k tomuto účelu používá nejčastěji... nebo uzený lalok, ten je fantastický:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Casino, vďaka za link, budem sa inšpirovať, no žiaľ, bôčikovú roládu,priemyselne vyrábanú u nás kúpiť nedostanem, zrejme si budem musieť recept p. Lercha upraviť podľa mojich možností = zabaliť náplň do nejakých mäsových plátkov= hovädzích, bravčových, prípadne do zemiakového cesta. To sa mi zdá najlepšie.

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    I bůčkovou roládu (především tu průmyslově vyráběnou) lze celkem úspěšně krájet, některé i natenko:-) Ale zda i úspěšně rolovat, nevím, nezkoušel jsem...
    Na obrázku ji lze spíše jen tušit..., ale proč by si to autor vymýšlel, že?

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Celkom dobre nerozumiem vete.... "na podložku si vyskládám plátky bůčkové rolády....". Roláda je, podľa mňa, plnka v nejakom obale= mäso, cesto a pod. A keď roládu nakrájam na plátky a ešte na ňu naskladám ďalšiu plnku a začnem rolovať, tak sa mi to musí rozpadnúť. Teda, aspoň ten "obal". Skúste ma poučiť, ako na to, lebo recept sa mi zdá skvelý.:-p
    Vďaka za poučenie a podrobnejšie inštrukcie.

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-Oparádní sekaná!!!! sice trošku pracnější s tím množstvím ingrediencí, ale luxusní- a taky asi moc dobrá- příležitostně vyzkouším:yes::-p:-):yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    ;-) Pěkná sekačka :yes: Od hajného bych sice čekala houby, ale i tak :yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: luxusní sekaná sekaná z divočáka recept sekaná z divočáka sekaná v obalu sekaná z kachny šlehaná sekaná obrázky sekana s náplní napln do sekané sekaná v bránici sekaná plněná kyselím zelím sekana prip tlacenka v branici nakladana sekana recept dobrá sekaná s náplní recepty sekaná s náplní recepty divočák domácí sekaná dobrá roláda že sekaná slehana sekana s naplni domácí sekaná s náplní vejce,okurek, párek veprova plec dle hajneho ze slajfu