

Guláš z grilované uzeniny
Suroviny 4 porce
- 200 g polského salámu
- 1 ostravská klobása
- 1 spišská klobása
- 200 g uzeného bůčku
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 brambory
- mletá paprika
- 3 stroužky česneku
- mouka na zahuštění
- majoránka
- drcený kmín
- sůl, pepř
- voda
Postup přípravy receptu
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod kontaktním grilem byla stejná). Grilujeme pod kontaktním grilem, až jsou na uzeninách patrné proužky (jednou otočíme do pravého úhlu).
Uzeninu necháme trochu prochladnout a pak nakrájíme na kostičky.
V hrnci na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavě hněda, přidáme uzeninu a nakrájené brambory, okmínujeme, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. (Můžeme přidat i tuk, který se nám zachytil do nádobky grilu.)
Vaříme do změknutí brambor a pak zahustíme moukou (jíškou, zásmažkou, záklechtkou, a pod.) Mouku dobře provaříme. Dochutíme česnekem a majoránkou.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, tak dochutí polévkovým kořením. Případně dosolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš z grilované uzeniny
K receptu nejsou žádné komentáře.