Guláš z grilované uzeniny

Grilování Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Grilování Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

200 g polského salámu
1 ostravská klobása
1 spišská klobása
200 g uzeného bůčku
1 lžíce sádla
1 cibule
3 brambory
mletá paprika
3 stroužky česneku
mouka na zahuštění
majoránka
drcený kmín
sůl, pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod kontaktním grilem byla stejná). Grilujeme pod kontaktním grilem, až jsou na uzeninách patrné proužky (jednou otočíme do pravého úhlu).

  2. Uzeninu necháme trochu prochladnout a pak nakrájíme na kostičky.

  3. V hrnci na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavě hněda, přidáme uzeninu a nakrájené brambory, okmínujeme, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. (Můžeme přidat i tuk, který se nám zachytil do nádobky grilu.)

  4. Vaříme do změknutí brambor a pak zahustíme moukou (jíškou, zásmažkou, záklechtkou, a pod.) Mouku dobře provaříme. Dochutíme česnekem a majoránkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, tak dochutí polévkovým kořením. Případně dosolíme.

http://clupmi.blog.cz

Komentáře k receptu Guláš z grilované uzeniny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty s polským salamem recepty na uzení recept guláš z z uzeniny buřtguláš s klobasou co se zbytky grilované klobásy gulas na grilu