Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: odležení masa do druhého dne+30 minut v papiňáku 3 porce Hovězí maso 25 názorů

Suroviny

450 g hovězího zadního vcelku
5 lžic křenu (Krenexu)
6 nadrobno nakrájených sušených rajčat v oleji
2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje z rajčat
plát alobalu
nit na ovázání rolády
na šťávu
50 g domácího uzeného bůčku nakrájeného na drobnější kostičky (tučnější anglické slaniny)
1 nadrobno nakrájená cibule
2 lžíce rajčatového oleje
2 dcl horké vody
1/2 kostky zeleninového bujónu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme.

  2. Plát potřeme křeníkem, posypeme rajčaty a petrželkou. Zabalíme do rolády a zajistíme nití proti rozvinutí.

  3. Na alobal naneseme olej z rajčat, přiravenou roládu v něm důkladně obalíme a alobal kolem rolády pořádně zavineme. Dáme nejlépe do duhého dne odpočinout do lednice.

  4. Do papiňáku na rozehřátý olej z rajčat dáme cibuli společně se slaninou a necháme 4 minuty orestovat. Poté odhrneme na kraj hrnce, vožíme roládu a necháme ji prudce ze všech stran zatáhnout.

  5. Zbylý olej z alobalu horkou vodou spláchneme do širšího hrníčku a tím roládu podlijeme. Rozdrobíme zeleninový bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut.

  6. Měkkou roládu z hrnce vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme na silnější plátky.

  7. Šťávu dle potřeby dochutíme. (Můžeme ji nechat přírodní, nebo si ve smetaně na vaření rozmícháme trochu hladké mouky, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit.) Podáváme s rýží, přelité šťávou z masa.

Poznámka

Je zde mnoho receptů na chutné rolády. Přidávám další,opět s jiným postupem a úpravou. Podávala jsem s bylinkovou rýží(hodně nasekané petrželkové natě)a moc jsme si pochutnalihttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 209 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Marie Svarcova: Maruško moc děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: moc pěkné - recept i foto <3:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova:;-):yes:Mě osobně fotopostup u"cizích"receptů pomáhá hodně:-)Udělám si představu a líp se orientuji:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, roládky to je moje a tys to nádherně nafotila!!:-p Popisky pod fotkama čtu vždycky. Můžeme být jakkoliv ostřílené kuchařky a vždycky se to hodí. Taky se to snažím fotit, když mám dost času. I sebejednodušší recept s fotopostupem může začátečníkovi pomoct;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    petrocka:Je mi potěšením a jsem moc ráda,že popisky pod fotopostupem někdo čte;-):-))Je to celkem pracné všechno znovu popisovat,když je vše již uvedeno v popisu pod receptem:-)Ale vím,že to mnohým při vaření pomůže a tak mi ta práce navíc stojí zato:yes:Děkuji:-K
    Děvčata,díky i Vám:-K:-K

    Odpovědět

  • petrocka petrocka(neregistrovaná)

    Máte vždycky nejkrásněji popsaný fotopostup, který zde nemá konkurenci. Vše je detailně popsáno a zobrazeno. Jsem nadšená kuchařkou, jako jste Vy. :-K:-K :yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Lakava rolada, vypada opravdu dobre..:yes::yes:..susena rajcata miluji, v kombinaci s krenem jsem je jeste neochutnala.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    No ta ale musí chutnat...:-8:-*:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi:Sofi,Andri,jsem ráda,že se líbí;-):-))Díky za komentíky a bodíky:-K:-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Krásná kombinace:yes: bodík už jsem poslala, ukládám a zkusím.:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko, moc povedená roládka:-p:yes:, já miluju hovězí, no vlastně všechno maso:-D a sušená rajčata obzvlášť;-)

    Odpovědět

  • rihana:Ne,né,to nejsou vejce:-)To je ten křeník,který se trošku zabarvil těmi sušenými rajčátky.Tím,že roláda přes noc odpočívala v lednici,tak se chutě pěkně spojily,ale barvy také;-):-))
    Za zájem i hodnocení děkuji:-K

    Odpovědět

  • evina:Evi,kombinace křeníku a jablíček v hovězí roládě,nebo závitku je také dobrá kombinace:yes:Také máme rádi ty navinulejší chutě:-p:-))
    Já bych tu náplň z vejmrdy spíše dala do rolády z bůčku:-*Tam by mi to teda sedělo hodně:-pDěkuji Ti za inspiraci:yes::-K

    Hosti-upěč a já si přes monitor nabídnu;-):-)):yes:

    Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K:-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Mám jen dotaz, co je to to žluté v roládě, nejsou to vejce? Nemohu je v popisu najít. Jinak bodík. Krásné.

    Odpovědět

  • evina evina(neregistrovaná)

    Anna Kocikova:Jasně že by nebyla,také dělám jako vy,ale i je dobrá s vejmrdou,když není,tak potřu křeníkem a na to kostičky jablek.Zrovna se dováří k obídku.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovezí roláda hovezi závitky se sušenými rajčaty ovar v papinaku hovězí rolady hovězí roládky ovázání rolády hovězí závitek se sušenými rajčaty hovězí roléda dušené hovězí v papiňáku doba přípravy ovaru v papiňáku roláda sušená rajčata hovězí v papiňáku dušené hovězí roladky hovězí roláda recept cas vareni hovezich zavitku v papinaku hovězí závitek se sušeným rajčetem recept na roládu z hovězího masa rolady v tlakaci hovezi rolada pomaly hrnec hovězí na houbách v papiňáku