Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 60 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 14 názorů

Suroviny

500 g kuřecích žaludků
400 g kvalitního uzeného bůčku (použila jsem domácí)
300 ml láku z okurek
200 ml kuřecího vývaru nebo vody
1 lžička oleje
2 cibule nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku nakrájené na plátky
2 bobkové listy
4 větší sladkokyselé okurky překrojené na větší kusy
1 lžíce sladké papriky
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky očistíme a pokud jsou hodně velké, překrojíme je na polovinu. Uzený bůček nakrájíme na delší, širší nudličky, česnek na plátky a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na chvíli osmažit bůček. Až pustí tuk, přidáme cibuli, česnek a bobkové listy a 7 minut restujeme.

  3. Poté přidáme žaludky, papriku a prudce osmažíme. Zalijeme 500 ml tekutiny, přidáme okurky, promícháme a přikryté poklicí dusíme doměkka.

  4. Vše přes cedník přecedíme a z cedníku vybereme stranou bobkové listy, měkké žaludky a pár nudliček bůčku.

  5. Vše ostatní, co v cedníku zůstalo překlopíme do hrnce s přecezenou šťávou a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy přidáme odložené žaludky a bůček, podle potřeby dochutíme a minutu provaříme. Vhodná příloha: knedlík,těstoviny, nebo rýže.

Poznámka

Toto jídlo máme moc rádi z vepřových srdíček, která nejsou v poslední době k sehnání...Ale manželovi to více chutnalo právě z těch kuřecích žaludků :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky se znojemskou příchutí

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cecilka:rýže není špatná,ale jsou dobré i hrnkové knedlíky na které je tady spoustu různých receptů;-)Přeji hezké a pohodové vaření:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Anna Kocikova: ja som to vedelaaaaa:-D:-D:-D:-D, ze naj.... znojemska je z hovadzieho, mam ho=klizku, vyberiem z mrazaku, rozoberiem na "valceky" a samozrejme, treba prespikovat slaninou:-! , tak to robi aj svokra mojej sestry , zijucej v Brne. Uz sa na to tesim, je to skvele jedlo:-p:-p:-p, az na tie moje nepodarene knedle:-((:-((:-((. No co uz, urobim si k tomu ryzu:-//:-?....alebo si kupim v obchode:-((

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cecilka:Pokud dělám z hovězího,tak jedině z kližky,je krásně šťavnatá a není tak drahá.Vždy je lepší koupit větší kus,aby se z něj dalo vykrojit jakoby takové celistvé"podlouhlejší pérko(váleček)".Prošpikuje se slaninou(nemusí být)a utáhne provázkem,nebo silnější nití,pro lepší udržení tvaru.Já ji dusím v papiňáku:-)Zbytek masa se může použít na dušení,nebo na guláš.
    Cecilko přidávám odkaz s fotografií,jak mám kližku nachystanou před dušením:-)Snad to bude k užitkuhttp://www.sdilej.eu/pics/7fa5fca96aa97093dd5bd7d5...

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Anna Kocikova: Dakujem za pochvalu, az na to, ze nech robim co robim, knedle sa mi, azda okrem zemiakovych, nedaria=asi mi neostava nic ine, iba ich kupovat:-((, no tie su:-((:-((. neviem, kde robim chybu:-!:-!:-! A ked urobim znojemsku z hovadzieho masa, poslem, ako sa podarilo. A este, moze to byt aj mocing=klizka:-?, alebo iba falosna svieckova, stehno a ine:-?:-?. Dakujem za odpoved a dakujem aj za pochvalu, ja skutocne velmi rada experimentujem, hoci obcas cosi konci aj v psikovej miske:-S:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cecilka:Děkuji za komentář:-KVidím,že také ráda experimentuješ,to je dobře;-):yes:
    Ano,pravá znojemská se dělá z hovězího masa.U těch ostatních druhů jde spíše o tu"znojemskou" okurkovou příchuť:-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Anna Kocikova: konecne som si "znojemku" urobila aj z kuracich zaludkov, no priznam sa, nevidela som rozdiel medzi kacacimi srdieckami a kuracimi zaludkami oboje bolo :-p:-p:-p. No este chcem vyskusat aj z hovadzieho a bravcoveho masa. No mam pocit, ze prava znojemka je prave z hovadzieho masa:-?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    enynka:Děkuji:-K

    Odpovědět

  • enynka enynka(neregistrovaná)

    no to bude dobrota.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-KJsem ráda,že se recept líbí;-)
    Cecilko díky za vyzkoušení:yes::-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    :-p:-K, mala som kacacie srdiecka, nahradila som ich kuracimi zaludkami a vysledok=:-p:-p:-p.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je zase nářez:yes::-D tvé recepty nemají chybu, skvělé;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Kouzelnice - z "obyčejných" surovin nádherné a i oku lahodící jídlo;-):yes:
    A ta hlavní fotka je neskutečně přirozená a krásná :yes::yes::yes: ... jako vždy :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Taky se mi to líbí:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...to nemusí být špatné, budu muset vyzkoušet.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí žaludky recepty kuřecí žaludky vánoční gratulace on line zadělávané kuřecí žaludky recept kureci zaludky recept falosna kuřecí polévka gulas z kuracich zaludkov recepty online kureci zaludky kureci zaludky gulas kruti zaludky po čínsku srdička.na.znojemskou kuřecí žaludky se štavou gulas z zaludku kuracich kuřecí žaludky zadělávané recepty s kureci zaludku kureci zaludky se zeleninou kuřecí žaludky

Zapomněl/a jsem heslo