Těstoviny s mangoldem a uzeným
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvaríme. Bôčik pokrájame na kocky cca 1x1 cm, na panvicu dáme olej a bôčik, škvaríme. Prihodíme pokrájanú cibuľu a pomaly smažíme ďalej. Medzitým si umyjeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvaríme. Bôčik pokrájame na kocky cca 1x1 cm, na panvicu dáme olej a bôčik, škvaríme. Prihodíme pokrájanú cibuľu a pomaly smažíme ďalej. Medzitým si umyjeme…
Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený…
Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Brokolici jsem si lehce povařila (asi minutu) a zcedila. Troubu jsem si dala rozehřát na 170 - 180°C. Cuketu jsem si nastrouhala a vymačkala z ní vodu. Smíchala jsem…
Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Stehýnka na třech místech nařízneme, ostatní maso nakrájíme na střední kousky. Cibuli překrojíme napůl a na čtvrt a rozebereme po jednotlivých slupkách. Ostatní…
Do vlažného mléka se lžičkou cukru dáme zmladit droždí. V míse promícháme obě mouky, do okraje mouky dáme sůl a podravku. V mouce uděláme důlek, do něj vlijeme zmlazené…
Pokud máte přebytky dýní, zkuste si do zásoby vyrobit dýňové pyré. To pak můžete používat do všech možných pokrmů. Třeba i do sekané z uzeného bůčku, kde zajistí…
Plněné žampiony mohou být rychlou večeří nebo pohoštěním pro přátele. Připravit je zvládnou i začátečníci a náplň můžete zvolit podle chuti nebo podle momentálního stavu…
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky…
Mezi oblíbené jarní pokrmy patří i nádivka, do které přidáváme čerstvé jarní listy. Tato nádivka voní po uzeném mase, díky sněhu je dobře nadýchaná a ochutíme ji…
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka…
Chutné bramboráky zná většina z nás převážně smažené na sádle. Vyzkoušejte je však připravit trochu jinak. Bramborák z kynutého těsta, pečený v troubě, příjemně voní po…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…