Beskydská fazolačka (od Mánka)

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 5 názorů

Suroviny

150 g strakatých fazolí
300 g uzeného bůčku (nebo krkovice)
250 g kysaného zelí
200 g kysané smetany
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.

  2. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady. Polévku zahustíme smetanou, ve které zamícháme hladkou mouku a provaříme.

  3. Opepříme a dosolíme. Můžeme podávat s chlebem.

Poznámka

Recept mám od milého kamaráda, který ho prý "někde" potkal. Kamarád nedávno zemřel, tuhle polévku budu mít už navždy spojenou s tím, jak jsme si o ní se smíchem vykládali - jak je jednoduchá a výborná.

Snědla se dřív, než jsem vyfotila, ale budu určitě dělat znovu - jen co přejdou horka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Beskydská fazolačka (od Mánka)

Tématické fráze: beskydska polevká beskydská zelňačka polévka beskydská beskycka fazolacka vyborna fazolacka baskytské fazole jak uvařit fazolačku jednoduchá fazolačka recept na poctivou slovenskou fazolačku uzena fazolacka fazolacka beskydská cibulačka recept jednoduchá výborná fazolačka jak uvařit maďarskou fazolacku fazolačka z uzeného búčku

Zapomněl/a jsem heslo