Beskydská fazolačka (od Mánka)

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 5 názorů

Suroviny

150 g strakatých fazolí
300 g uzeného bůčku (nebo krkovice)
250 g kysaného zelí
200 g kysané smetany
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.

  2. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady. Polévku zahustíme smetanou, ve které zamícháme hladkou mouku a provaříme.

  3. Opepříme a dosolíme. Můžeme podávat s chlebem.

Poznámka

Recept mám od milého kamaráda, který ho prý "někde" potkal. Kamarád nedávno zemřel, tuhle polévku budu mít už navždy spojenou s tím, jak jsme si o ní se smíchem vykládali - jak je jednoduchá a výborná.

Snědla se dřív, než jsem vyfotila, ale budu určitě dělat znovu - jen co přejdou horka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Beskydská fazolačka (od Mánka)

Tématické fráze: beskydska polevká beskydská zelňačka vyborna fazolacka polévka beskydská beskycka fazolacka jak uvařit fazolačku beskydska fazolová polévka beskydské fazolkacka fazolačka recept v tlakaci recept baskytské fazole beskycka fazolová polévka beskydské fazolky beskydské polévka zelí baskytské fazole jednoduchá fazolačka recept na poctivou slovenskou fazolačku uzena fazolacka fazolacka beskydská cibulačka recept jednoduchá výborná fazolačka