Čočkový hrnec s jehněčím

tejaja Kuchařka: tejaja

Jiné maso 2 názory

Suroviny

300 g čočky
500 g jehněčích žebírek
100 g uzeného bůčku
2 cibule
5 brambor
4 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 lžička koření sumah
sůl
2 kopcovité lžičky mleté červené papriky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu namočíme do vody.

  2. Na oleji opražíme na kocky nakrájaný bôčik a narezanú cibuľu.

  3. Vmiešame mletú papriku, pridáme rebrá narezané na menšie kusy, osolíme, okoreníme korením sumah a zalejeme vodou do polovice. Necháme variť, kým sa nedajú vybrať kosti.

  4. Potom vyberieme rebrové kosti, pridáme šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, a na kocky narezané zemiaky. Pomaly varíme asi 20 minút, zemiaky by mali byť jemne prevarené (nemajú sa ale rozsýpať). Podľa chuti dosolíme, ak treba.

  5. Necháme stáť do druhého dňa, aby šošovica a zemiaky dobre nabobtnali a pokrm zahustili.

  6. Podávame s chlebom.

Poznámka

O korení sumah si môžete prečítať tu: http://exoticky.cz/varime/koreni-mauru-ktere-dobyl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočkový hrnec s jehněčím

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Moc pekny recept,delavam zebirka i s fazolemi,s cockou,moc dobry napad.:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-)no vida - s jehněčími žebírky mám totiž často problém.:yes::yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo