Ossobucco na kapustičkách

cathleen Kuchařka:

Hovězí maso 17 názorů

510

Suroviny

3 plátky ossobuco
500 g růžičkové kapusty
100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
2 větší cibule
hladká mouka
sůl
mletý pepř
sádlo
hovězí vývar
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ossobuco po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce.
    V pánvi na sádle ossobuco osmažíme a uložíme do sádlem jen lehce vymazané zapékací mísy.

  2. Do pánve po mase přihodíme kostičky uzeného, osmahneme je, na něm krájenou cibuli a ke konci už jen krátce i kapustu.
    Směs urovnáme do zapékací mísy kolem masa, podlijeme hovězím vývarem a zakryté dáme do vyhřáté trouby péct na 150°C na 2-3 hodiny. Pokud je třeba, průběžně podléváme vývarem.
    Podáváme s mačkaným bramborem nebo bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ossobucco na kapustičkách

  • radiator radiator(moderátorka)

    Tato kombinace ossobucco s kapustičkami a slaninou by mi určitě chutnala:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    radiator: :-D ještě před rokem, když jsem se po ní zkusmo ptala, mi v prodejně řekli, že ji nemívají, řezníci si ji prý nechávají pro sebe. Už min. půl roku ji ale v nabídce mají - máme blizoučko jatka, proto je prodejna výborně zásobená.

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    cathleen: Žasnu, že u vás prodávají hovězí veverku:-O (řeznickou panenku), protože je to vzácnost a toto maso bylo odjakživa jen podpultové.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • magdalenka magdalenka

    hosta: že puzzle...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    magdalenka: no, já vím, právě proto to budu mít jak puzzle:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: je to krásny recept, veľmi by som si pochutnala. Z mála surovín si vytvorila báječnú záležitosť.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta: ossobuco je kližka s morkovou kosťou...obyčajne teľacie, alebo mladé hovädzie, pokiaľ viem...
    ale v takejto forme, ako má cathleen som ani ja u nás nevidela. Dokonca sa bojím spýtať...:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: to znám - s bleskem se jídlo fotí hrozně, jako spálené to ale nevypadá;-):-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    maris: díky, Maruško:-) škoda, že se fotky nevyvedly líp - večerní, pod světlem (to mi moc nejde), že ossobuco vypadá na kousku jako spálené (nebylo).

    Odpovědět

  • maris maris

    U nás bych si asi pochutnala kvůli kapustičkám jen já a dcera, ale je to parádní;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hosta: U nás totéž, v životě to neslyšeli :-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    hosta: :-D
    U nás teď poměrně nově mají i veverku - až si najdu něco, podle čeho bych ji mohla udělat, stopro také koupím a vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    U nás řezník koukal jak zjara, když jsem se po tomhle mase ptala - nakonec mi vnutil kližku a morkové kosti:-D, tak budu improvizovat:-) - je to nádhera:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: Tiše závidím ;-):-) v dobrém, samozřejmě.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo