Bramborové šátečky s vepřovou paštikou
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si pekáček a pokapeme olejem. Přidáme na kostky nakrájený bůček , osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, drceným kmínem, pokrájenou na hrubo cibulí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si pekáček a pokapeme olejem. Přidáme na kostky nakrájený bůček , osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, drceným kmínem, pokrájenou na hrubo cibulí a…
6 vajec uvaříme natvrdo.Maso umeleme najemno, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby trochu strouhanky. Dobře propracujeme a…
Bůček opláchneme, osušíme a i s kůží nakrájíme na 8plátků cca 1,5cm silných.Přes potravinářskou folii, nebo mikrotenový sáček po obou stranách naklepeme a kůže na…
Maso důkladně sušte papírovými uterkami, rozmarýn, sůl a pepř vetřete do bůčku, především do zářezů v kůži. Maso posaďte do pekáče, nejlépe na mřížku nad pekáčkem a…
Bůček omyji, osuším a ostrým nožem do něj udělám kapsu.Nádivka: do mísy dám na malé kostičky pokrájené rohlíky, přidám vařené uzené maso, sekanou petržel a promíchám. Do…
Milovníci masa zbystřete. V pohodlí svého domova, dle podrobného receptu, můžete připravit skvělou bůčkovou konzervu s s uzenou chutí. Namazaná na čerstvém chlebu, v…
Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření.Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme…
Naložený prorostlý vepřový bůček zkřehne a přitom zůstane šťavnatý. Není to vůbec dietní, ale na dietu určitě nebudete při grilování myslet. Výborné, skvěle ochucené…
Sekaná k nedělnímu obědu zaručeně potěší celou rodinu. Připravte ji z masa z králičích hřbetů a vepřového bůčku, bude pak krásně šťavnatá. Nejlépe si ji vychutnáte v…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…
Šťavnatý vepřový bůček, plněný aromatickými bylinkami, česnekem a kořením, se při pečení promění v lahodnou roládu s křupavou kůrkou. Toto jídlo se skvěle hodí na…
Kvalitní kus masa, ke kterému bůček patří, se skvěle hodí na gril. Nakrájený na kostky, dochucený pikantnějším kořením, bude skvělým zobáním nejen k pivu. Grilované maso…
Grilovaný bůček je lahůdka, na kterou se směje srdce příznivce grilovaček. Okořeňte tenké plátky dostatečně správnou kořenící směsí a pak pomalu šetrně grilujte. Odměnou…
Příroda se pomalu zelená a začínají pomalu růst mladé kopřivy. Nevíte jak tuto bylinu využít? Vsaďte na lahodné smažené karbanátky, které kromě kopřiv obsahují také…
Plněná masová roláda je zpravidla záležitostí svátečních obědů. Nenechte se však mýlit, luxusní bůčkovou roládu můžeme připravit také na grilu. Dovnitř pak přijde…
Klasikou české kuchyně je krásně šťavnatá sekaná. Vyzkoušejte její obměnu s čerstvými lesními hříbky. Sekaná, zabalená ve schwarzwaldské šunce, chutná skvěle jak teplá,…