

Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím
Suroviny 4-6 porcí
- bůček
- 2 rohlíky
- trochu mléka
- trochu másla
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- trochu strouhanky
- kousek uzeného masa
- kysané zelí
- světlá instantní jíška Knorr
- trošku cukru
- knedlík
- 2 vejce
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku:
2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso nakrájime na kostičky.
Přidáme sůl, ml. pepř, muškátový oříšek, petrželovou nať, strouhanku a pak sníh z bílků. Vše řádně promícháme a naplníme bůček.
Kapsu zašijeme a pečeme jak jsme zvyklí.
Zelí podusíme, osladíme cukrem a zahustíme světlou jíškou Knorr. Povaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený bůček plněný nádivkou s knedlíkem a zelím
-
Yvajs
to není bůček,to je skvost
.Tyhle dobroty my taky občas můžeme a protože i tvá náplň se hrdě hlásí ke klasice
,tak ti letí velká boďka
.
Jen prosím tě-v názvu (pečený) ti vypadlo e.
-
Yvet, toto je pastva pro očí a nejen pro ně, nádherná bůčková romance, oceňuji bodíkem
-
Yvajs, máš ho moc pěkný a ta mozaika se ti ohromně povedla
a jelikož to znám a dělám, dávám ti boda i za tu kreativitu-supr
-
yvajs...tak tomuto hovorim bocik....fantazia na taniery..+
-