Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček s pekingským zelím

Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je velmi rychle hotové a s rýží nebo chlebem to je skvělý oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba marinování

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba marinování )

29. 11. 2023 21:47

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 571 kJ / 1 810 kcal
Bílkoviny78,80 g
Tuky148,71 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 6,49 g
Sůl15,20 g
Sacharidy39,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto jídlo může být připraveno variabilně: Buď jako bůček s trochou zelí, nebo zelí s trochou bůčku. Obě verze jsou moc dobré. Recept pochází z malých knížeček asijské kuchyně, které vyšly v roce 1986-7 v nakladatelství Panorama. Autorka zvolila asijské recepty, které byly proveditelné z tehdy dostupných surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 12. 2023 11:29

zuzi777a: ano, je :yes: pamatuji, že z té mojí se daly ze surovin, které má každý běžně doma, udělat prakticky všechny recepty :-8

zuzi777a zuzi777a

1. 12. 2023 11:23

cathleen: Ano, to je z nich! Ten na placky je z "Jídla z mouky, rýže, sója"
Bůček je z "Polévky, maso, zelenina". Pak mám ještě třetí "Předkrmy, saláty, ryby, drůbež". A fakt je to poklad!:-*

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 12. 2023 11:14

zuzi777a: Zuko, je to knížečka, ve které byl i tento jednoduchý recept? :-)

zuzi777a zuzi777a

1. 12. 2023 11:08

Marie Svarcova: Já tyhle malé knížečky s kroužkovou vazbou opatruji jak oko v hlavě. Vyšly tenkrát asi 3 nebo 4. “Čínu" jsem znala akorát z Vodičkovy ulice, bylo to pro mě úplně nové pojetí vaření. A všechny recepty do jednoho se daly udělat doma. Nic exotického kromě sójové omáčky a některých méně používaných druhů koření tam vlastně nefigurovalo.

Marie Svarcova Marie Svarcova

1. 12. 2023 10:03

:-)<3:yes::yes: to budu muset ochutnat , je fakt, že dřív ty suroviny, které dnes používáme nebylo možné koupit ale přesto ta jídla byla dobrá:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: bůček vepřový, slivovice, omáčka sojová, chilli, zelí pekingské, olej, voda, omáčka sojová, ocet, solamyl, cukr, pórek, cibulka jarní

TopRecepty.cz

Bůček s pekingským zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnkl