Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou

Vepřové maso Doba přípravy: 10 hodin a 30 minut 7 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Vepřové maso Doba přípravy: 10 hodin a 30 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

1500 g vepřového bučku
sůl
čerstvě mletý pepř
700 g oloupaných brambor
250 ml smetany
lístky červeného tymiánu
muškátový oříšek
500 g růžičkové kapusty
300 g cukety
200 g karotky
200 g bílé cibule
cukr
silná šťáva z vepřových kostí
bylinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme.

  2. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin.

  3. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme, aby byla kůže křupavá.

  4. Z brambor nakrájíme tenké plátky, které povaříme se smetanou, solí, pepřem, tymiánem, muškátem a můžeme přidat i trochu česneku.

  5. Povařenou směs nalijeme do papírem vyložené zapékací mísy nebo pekáčku a pečeme při 160 st. C cca 40 minut.

  6. Necháme trochu zchladnout a nakrájíme požadované tvary.

  7. Jakoukoli zeleninu a hlavně růžičkovou kapustu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy a spaříme v mírně osolené vodě. Zchladíme v ledové vodě a osušíme.

  8. Zeleninu opečeme na pánvičce s trochou másla a cukru. Dochutíme solí a trochou čerstvě mletého pepře.

  9. Při servírování doplníme o zredukovanou vepřovou šťávu.

Komentáře k receptu Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Snad nejzajímavějí recept na vepřové maso (kromě těch 9 hodin! To si snad třeba vzít dovolenou, nebo to může skončit rozvodem).
    Báječné!!!

    :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Zde je obrázek vepřového hřbetu - jsou to kotlety ;-)
    http://www.cerstvemaso.cz/eshop/veprove/66_veprovy...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Podle mě vepřový hřbet jsou kotlety v celku, pod hřbetním sádlem

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Kotleta = karé? Tie kupujem bez kože...nemyslí tým mäsom autorka bôčik?

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Nemám nič proti receptu, ale ten názov:-?:-?, nešlo by to skrátiť:-?:-?

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Myslím, že to bude z kotlety, podle všeho to bude moc dobé, já bych to dělala v pomalém hrnci a pak v troubě. Způsob zpracování zeleniny je zajímavý.:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Vepřovým hřbetem jsou myšleny kotlety? Nebo jiný kus masa - ale s kůží? S kůží znám jen bok. Já se jen ptám, to není ironie, člověk se stále učí:-)) A jaké tvary z uvařených a upečených brambor? co tím je míněno? Asi proto, že není foto, je ten recept trochu matoucí

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený vepřový bok v celku pomalu pečene kančí pečený vepřový oříšek pomalu pečené vepřové pečený jelení hřbet pomalu peceny kanec peceny bok v celku kotleta s kůží peceny bok s bramborem a kapustou pečený kančí hřbet koza hřbet recept pečený bok s bramborami cerstvemaso.cz cerstvemaso.cz veprove maso pecene na bramborach pomalu pečený vepřový bok pomalé pečení polmalu pečený kančí hřbet 1500 g krkovička a 500 g bůček vepřový oříšek s bramborem