Kapustová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme lžičkou hladké mouky a osmahneme.Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky pokrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 213 kJ / 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,73 g |
– nenasycené | 7,27 g |
–– mononenasycené | 1,82 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 13,64 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme lžičkou hladké mouky a osmahneme.Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, na nudličky pokrájenou…
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Milujete znojemskou omáčku, ale v lednici máte jen plátky vepřového? Nic si z toho nedělejte a připravte omáčku z vepřové kýty. Kousky nakládaných okurek se postarají o…
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou medoviny či portského vína. Podáváme ho s lahodnými smetanou zjemněnými…
Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí mimo jiné od cibulového základu. Proto si dejte záležet a cibuli pěkně osmažte dozlatova. Chuť guláše pak můžete doladit…
Nenáročná svíčková nabízí vše, co na této tradiční české klasice milujeme – lahodnou smetanovou omáčku, měkké maso a nadýchaný knedlík – ale v jednodušší a rychlejší…
Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do…
Oblíbená směs dušeného mletého masa, fazolí a rajčatové omáčky, to je chilli con carne. Vydatný a sytý pokrm s ostrou chutí, který pochází z Mexika a voní bylinkami a…
Maso si nakrájíme na nudličky. Na oleji si osmažíme cibuli do růžova a přidáme k ní maso. Smažíme dokud maso nepustí šťávu. Přisypeme houby a zalijeme vodou tak, aby…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme , opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák…
Začneme tím, že dáme do DP vyrobit těsto na knedlíky - viz. níže. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V širokém kastrolu na oleji a másle zpěníme cibuli, přidáme maso…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Hovězí maso v pomalém hrnci je dokonalým pokrmem pro ty, kteří hledají bohatou a hlubokou chuť s minimální námahou. Pomalu vařené hovězí maso se v kombinaci s…
Osvědčený recept na pokrm z hovězí kližky a hub můžete zjednodušit a dochutit bujonem. Pořiďte kvalitní produkt a vychutnejte si poté úžasnou chuť výsledného jídla.
Zeleninová polévka se strouhanou mrkví a kedlubnou má ten správný šmrc díky zelenině orestované na másle. Voní majoránkou, sypaná je čerstvou pažitkou a sytost dodávají…