Jehněčí ragú

Montanka Kuchařka: Montanka

Doba přípravy: vaření 1,5 h + příprava 6 porcí Jiné maso 6 názorů

Suroviny

cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné "ramínko" a přední nohy + lze použít libovolné)
3-4 čerstvé papriky (červené)
3 rajčata
2 vetší cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce vepřového sádla
1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu)
1 lžíce petrželky
mletá paprika
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička sušeného rozmarýnu
3-4 lžíce kečupu
1 hrnek hovězího bujonu
1 hrnek zeleninového bujonu
1-2 kostky masoxu
hladká mouka
voda na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.

  2. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.

  3. Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.)

  4. Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.

  5. Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.

  6. Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.

  7. Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.

Poznámka

Já jsem dělala trochu pikantnější /pepř/ a moc jsme si pochutnali.

Časy a množství masa je odhadem, nutno trošku upravit podle dispozic ...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí ragú

Tématické fráze: jehněčí přední noha jehneci cina jehněčí nudličky jehnečí přední jehnečí recepty jehněčí ragů na víně ragů z jehněčího masa ragů z jehněčího jehněčí jehněčí kostky skopové ragú čína z jehněčího masa jehněčí přední recept připrava jehnečiho masa cina z jehneciho přední jehněčí jehneci noha jehněčíragu jehňečí recept recepty jehněčí