Povelikonoční salát
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, vařenou brokolici a stonek celeru nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme sůl, salátové bylinky a jogurt.Promícháme a nakonec přidáme nahrubo nastrouhaná vařená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, vařenou brokolici a stonek celeru nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme sůl, salátové bylinky a jogurt.Promícháme a nakonec přidáme nahrubo nastrouhaná vařená…
Suroviny na těsto smícháme, uděláme krásné hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice odpočívat.Připravíme náplň ze všech sýrů (tvrdý sýr…
Salát natrháme na kousky, smícháme s napůl rozkrojenými rajčátky a nakrájeným pórkem.Přidáme sůl, bylinky a zakápneme olivovým olejem. Vše promícháme.Nakonec přidáme…
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Maso nakrájíme na drobné kostičky, rohlíky na kostky a brambory nastrouháme najemno. Všechny suroviny spojíme v polotuhé těsto a necháme pár minut odležet. Pokud bude…
Z vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy, velké asi jako dlaň. Vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat.Řízky osolíme, opepříme nebo podle…
Dva druhy sýrů a starší rohlíky postačí k vytvoření bleskového pokrmu. Pro chuť hotové nevšední knedlíčky zasypeme vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete…
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem.Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem,…
Máte chuť na kuřecí řízečky, ale nechce dělat stále dokola klasiku v trojobalu? Zkuste prsa nejdříve nechat odležet v pikantní marinádě a následně je zabalit do těstíčka…
Drobné pečivo z křehkého těsta můžeme připravit i naslano. Z těsta vykrajujeme tvary, které upečeme a po upečení je slepujeme krémem z žervé nebo tvarohu, který ochutíme…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo…
Houby jsou jednou ze surovin, kterou buď máte rádi nebo je zrovna nemusíte vyhledávat. Jste-li milovníci hub, vyzkoušejte tento recept. Do marinády z oleje, bylinek,…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Tuto nádivku můžeme připravit třeba jako součást velikonočního pohoštění. Uzené maso, vejce a bylinky tvoří na řezu nádivky krásně barevnou mozaiku, takže na talíři…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Šťavnaté klasy kukuřice, opečené na grilu, získávají nezaměnitelnou sladkost a jemnou kouřovou příchuť. Jednoduchá příprava a široké možnosti dochucení činí z grilované…
Vyzkoušejte tento lahodný recept na grilované mleté maso obalené v kukuřičných listech. Kukuřičné listy dodají masu jedinečné aroma a zaručí, že maso zůstane šťavnaté a…
Voňavé pečené brambory, budou skvělou samostatnou večeří, nebo jako příloha ke grilovaným specialitám. Zvládne je každý a navíc do přípravy můžete zapojit i své…
Pokud máte uzené maso a chcete si ozvláštnit jeho přípravu, zkuste ho netradičně ugrilovat. Naložením do marinády získá maso zvláštní bylinkovou příchuť. Jako přílohu…
Grilovaná makrela je jednou z nejchutnějších ryb, kterou můžeme na grilu připravit. Přirozeně tučná ryba ochotně přijme ochucení bylinkami i kořením. Grilování společně…
Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme…
Vepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…