Grilované kotlety s bylinkovým máslem
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké a šťavnaté vepřové kotlety, podávané s plátkem domácího bylinkového másla, budou hitem na rodinném grilování. Perfektní výsledek vám zaručí dostatečná doba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké a šťavnaté vepřové kotlety, podávané s plátkem domácího bylinkového másla, budou hitem na rodinném grilování. Perfektní výsledek vám zaručí dostatečná doba…
I obyčejné lečo může vypadat lákavě. Tato pečená varianta ukazuje, že i tradiční jídlo lze servírovat s grácií. Barevnou zeleninu a bylinky skvěle doplní zapékaná vejce.…
Jednoduchá a rychlá příloha z cukety, cibule a paprik provoněná česnekem a kmínem. Skvěle doplní maso, luštěniny i pečené brambory nebo poslouží jako lehké letní jídlo…
Slaný koláč quiche, pocházející z Francie, se těší v poslední době veliké oblibě. Variací na jeho slané náplně existuje opravdu mnoho a každá je jedinečná. Upečte si…
Nádivka neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připravit ji můžete také na způsob malých muffinů, které jsou plné bylinek, šunky a strouhaného sýra. Tento recept…
Cuketový závin z listového těsta je rychlý a chutný slaný koláč ideální na večeři, piknik i pohoštění. Kombinace mladé cukety, pórku, bylinek, sýra a paprikového boku…
Voňavá zeleninová směs z pomalého hrnce, plná chutí léta a připravená bez zbytečné práce. Cuketa, paprika, cibule a rajčata se pomalu dusí s kořením do jemné, sladko…
V létě dáváme přednost lehkým jídlům plným zeleniny – a právě takové jsou tyto masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci. Zelenina dodá svěžest, zatímco maso,…
Losos má dokonale jemné maso a je oblíbenou rybou na našich stolech. Tentokrát k němu netradičně připravíme ještě smetanovou omáčku, které dodají chuť lišky. Kombinaci…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ,…
Lehké tagliatelle s lilkem a cherry rajčátky jsou důkazem, že skvělý oběd nemusí obsahovat maso. Restovaný lilek, voňavý česnek, chilli a čerstvá bazalka vytvoří plnou…
Lehký salát s avokádovým dipem je skvělý tip na rychlý a výživný oběd. Křupavá zelenina a cizrna dodají vlákninu a bílkoviny, krémový avokádový dip zdravé tuky a sýr…
Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední…
Krůtí placičky s pórkem jsou ideální volbou, když máte chuť na něco lehčího, ale zároveň výživného. Díky pečení v troubě jsou křehké a šťavnaté a v kombinaci s čerstvým…
Líné rizoto je pokrm z jednoho pekáčku, který není nijak složitý na přípravu. Rizoto se zbylým vařeným masem a zeleninou, bohatě posypané sýrem a pečené v troubě,…
Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky…
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice, nejlépe přes noc.Pak na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krkovičku opečeme z obou stran, podle potřeby…
Huby namočíme na 10 min do trochy vody.Očistené zemiaky, cuketu, syr a vyžmýkané huby nastrúhame najemno. Nastrúhať huby na robote nie je problém, ak ho nemáme, potom…
V misce smícháme jogurt, zakysanku, osolíme, přidáme bylinky. Do sítka dáme plátno, směs na něj nalijeme. Necháme v lednici 12 - 24 hodin vykapat. Hotovo.
Brambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10…
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky. Přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše dobře promícháme.…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí, posypeme bylinkami a poklademe slaninou. Stočíme pevně a zabalíme do…