Candát pečený na másle
Recept ještě nebyl hodnocenCandát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 350 kJ / 84 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,80 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,60 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,09 g |
| Sacharidy | 0,40 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Candát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Pokud s vařením teprve začínáte a rádi byste si vyzkoušeli přípravu ryby, máme pro vás jednoduchý recept na candáta na másle. Porce ryby můžete znásobit podle počtu osob…
Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje. Necháme asi…
Candát patří mezi ryby, které se vyskytují i na našem území. Jeho maso je jemné a s příjemnou vůní. Příprava tohoto pokrmu je snadná a rychlá. Kořeněné filety jen zlehka…
Filety z obou stran osolíme, jemně posypeme česnekem, pepřem a důkladně okmínujeme. Pak jen v pánvi na rozpáleném oleji rychle osmažíme. Podávala jsem s jednoduchým…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla.…
Půlku cibule nakrájíme na klínky a dohněda ji opečeme na másle. Necháme vychladnout. Filety osolíme, pokmínujeme, zavineme do nich špalíčky slaniny a opečenou cibuli.…
Dopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové…
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…
Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji…
Maso z candáta je šťavnaté a měkké, což ocení každý milovník rybích delikates. Takto okořeněné filety nabízí kombinaci lahodně grilovaného candáta s výraznou citrusovou…
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Filety z candáta osolíme a nakrájíme na menší porce. Z vajec, hl.mouky, mléka a nastrouhaného sýru vyšleháme tak akorát husté těstíčko, tak aby nám dobře drželo na porci…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, zakápnutý citronovou šťávou a podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem.…
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta.Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé strany, kdy před…
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca…
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového…
Filety z candáta osolíme, opepříme a vložíme asi na dvě hodinky do marinády, kterou připravíme z jogurtu, kari koření, citrónové šťávy a parmazánu. Troubu předehřejeme…
Sůl, rozmarýn, a kmín rozdrtíme a posypeme candáta z obou stran.Brambory a mrkev nakrájíme na plátky a na másle opečeme z obou stran. Poté přidáme plátky candáta a…