Candát pečený na másle
Recept ještě nebyl hodnocenCandát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 350 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Candát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla.…
Pokud s vařením teprve začínáte a rádi byste si vyzkoušeli přípravu ryby, máme pro vás jednoduchý recept na candáta na másle. Porce ryby můžete znásobit podle počtu osob…
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…
Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný…
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
Filety naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou štávou.Mouku smícháme se žloutky, přilijeme pivo, podle chuti osolíme.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s těstíčkem,…
Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje. Necháme asi…
Půlku cibule nakrájíme na klínky a dohněda ji opečeme na másle. Necháme vychladnout. Filety osolíme, pokmínujeme, zavineme do nich špalíčky slaniny a opečenou cibuli.…
Filety z obou stran osolíme, jemně posypeme česnekem, pepřem a důkladně okmínujeme. Pak jen v pánvi na rozpáleném oleji rychle osmažíme. Podávala jsem s jednoduchým…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, zakápnutý citronovou šťávou a podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem.…
Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme, ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.Strany bez kůže důkladně osolíme,…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Dopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové…
Recept je velice rychlý. Tagliatelle svaříme na skus. Na oleji spaříme bylinky a česnek a zalejeme smetanou. Nakonec smícháme s těstovinami. Rybu nekazíme přílišným…
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta.Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé strany, kdy před…
Ve hmoždíři nadrtíme kmín a sůl, rybu důkladně osušíme a z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném másle okořeněnou rybu z obou stran osmažíme, přidáme nastrouhanou…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená.…