Candát pečený na másle
Recept ještě nebyl hodnocenCandát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 350 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Candát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Pokud s vařením teprve začínáte a rádi byste si vyzkoušeli přípravu ryby, máme pro vás jednoduchý recept na candáta na másle. Porce ryby můžete znásobit podle počtu osob…
Dopřejte si delikátní chuť candáta, dokonale připraveného na másle a doplněného jemnou petrželkovo-citronovou omáčkou. Tento elegantní pokrm zaručeně potěší vaše chuťové…
Candáta nakrájíme na kousky. Dijonskou hořčici smícháme se solí, kmínem, citrónovou kůrou a vinným octem. Do této marinády vložíme kousky ryby a marinujeme - nejlépe…
Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla.…
Maso z candáta je šťavnaté a měkké, což ocení každý milovník rybích delikates. Takto okořeněné filety nabízí kombinaci lahodně grilovaného candáta s výraznou citrusovou…
Jemné maso candáta, opečené dozlatova na másle, v doprovodu lehké a voňavé pažitkové omáčky kombinaci chutí, která potěší i náročné jazýčky. Omáčku můžeme zvýraznit…
Filety naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou štávou.Mouku smícháme se žloutky, přilijeme pivo, podle chuti osolíme.Z bílků ušleháme sníh a smícháme s těstíčkem,…
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Candát patří mezi ryby, které se vyskytují i na našem území. Jeho maso je jemné a s příjemnou vůní. Příprava tohoto pokrmu je snadná a rychlá. Kořeněné filety jen zlehka…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, zakápnutý citronovou šťávou a podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem.…
Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, opepříme, osolíme, a pokapeme trochou citronové šťávy. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a…
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta.Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé strany, kdy před…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Ve hmoždíři nadrtíme kmín a sůl, rybu důkladně osušíme a z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném másle okořeněnou rybu z obou stran osmažíme, přidáme nastrouhanou…
Porce masa osušíme, nařežeme kůži, posypeme solí, kmínem, tymiánem, pažitkou a dáme do lednice na 30 minut proležet.Na pánvi rozpustíme máslo a porce candáta opečeme…
Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný…
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená.…
Filety z candáta omyjeme a pečlivě osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby, které do masa lehce vtlačíme. Každý kousek ryby potřeme po obou stranách…
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev.…
Candáta dáme do misky, nasolíme, posypeme bylinkami, polejeme olejem a šťávou z celého citronu. Rukou vše promícháme a pootáčíme. Necháme alespoň 2 hodiny v lednici…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…