Candát v sýrovém těstíčku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

2 filety z candáta
3 celá vejce
20 dkg strouhaného 30% sýru Eidam
hladká mouka
olej
sůl
mléko
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety z candáta osolíme a nakrájíme na menší porce.

  2. Z vajec, hladké mouky, mléka a nastrouhaného sýru vyšleháme tak akorát husté těstíčko, tak aby nám dobře drželo na porci candáta.

  3. Porce candáta obalené těstíčkem vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do křupavo-zlatava. Podáváme s opékaným bramborem a tatarkou.

Poznámka

Candát je jediná ryba,která není vůbec cítit,rybou, ale zase je cenově dosti náročná, ale co dnes není drahé. Tohoto candáta jsem si chytnul sám a tak jsem si i s rodinou velmi pochutnal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát v sýrovém těstíčku

  • spagetka spagetka

    Colombo65: Nejspíš reakce na komentář Elizy, kde píše, že ho má v mrazáku, jinak taky dost dobře nechápu....ale ukládámj, aspoň se připomněl ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    ... nechápu o jakém mražení je tady řeč:-//

    Odpovědět

  • duch duch(neregistrovaný)

    Nechci Vám do toho nějak mluvit,ale když už takové maso,tak je lepší aby neprošlo mrazem.Je škoda takové maso takto zkazit:-((

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňááám. Tak teď už jen toho candáta. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Když tatínek žil(zemřel před 1a1/2 rokem) tak jsme se Lipenských candátů mohli i přejíst-chytal ryby a byl vášnivý rybář. Je to bohužel pryč, chybí nám to a opravdu candát je ze sladkovodních ryb 1 :-!,tu chuť si budu dlouho pamatovat. Oťásku, ty máš bod jako hrom:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Souhlasím s Janou R. - candát je jedna z nejchutnějších ryb.:-p Bod!:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Pozor, kupujte na výlovech rybníků, tam je cena nižší. V obchodě stojí kilo živé váhy cca 270,-Kč a ta cena je podobná i u sumce, štiky a úhoře !:-*

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Otto, zrovna jsem minulý týden koupila na týdenním nákupu v Kauflandu candáta a když jsem prohlížela pokladní blok, docela jsem byla zaskočená...;-) Já to vždycky tak procházím, házím do vozíku, co se mi líbí a pak se nestačím divit :-)):-D
    Takže ho mám v mrazáku a dost možná se inspiruji tvým receptem, vypadá báječně :-p a fotky jsou také skvělé.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Otíku, candátek navíc by nebyl? To je jedna z nejlepších ryb, jaké znám. Takže veliký plus ode mne!:yes:

    Odpovědět

  • L L(neregistrovaný)

Tématické fráze: candát recepty candat sýrové těstíčko candát smažený v těstíčku recept příprava sumce ryba v sýrovém těstíčku ryba v těstíčku candát recept obalovaný candát recept na sumce sumec v těstíčku ryby v těstíčku candát cena sumec recepty cena candáta recepty candát testicko na ryby recept na candáta smažený candát ve vinném těstíčku recept candát

Zapomněl/a jsem heslo