Candát na másle s pažitkovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ryby 5 názorů

Suroviny

1 candát (upravený na filety)
1 šalotka nebo malá cibulka
kousek másla + 1 PL oleje
3 PL suchého bílého vína
150 ml smetany
čerstvá pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filet překrájíme na menší kusy a osolíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně.

  3. Pak rybu vyndejte a uchovejte v teple.

  4. Do pánve, (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou šalotku.

  5. Zalijte ji vínem a nechte odpařit.

  6. Pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku.

  7. Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko na jemno nastrouhaného křenu.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Tématické fráze: candát na pánvi candát recept candát recepty candat s omackou candát s koprovou omáčkou candat na masle candát se smetanovou omáčkou candat s bylinkovou omačkou recept candát recepty na candáty recepty z candáta candát na panvy treska s pažitkovou omačkou recepty ryby candát s koprovou omáčkou candát se žampiony nejlepší candát na pánvi recept candát na másle candat na křenu recept candát omáčka candát na másle recept

Zapomněl/a jsem heslo