Sulc z vepřových nožek
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen…
Při přípravě sušené šunky je třeba počítat s delším časem potřebným na odležení v lednici a poté usušení. Tenoučké plátky libového masa vonícího česnekem a bylinkami…
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti,…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Kotletu nařežeme na slabé plátky, které ještě rozklepneme asi na ½ cm silné . Osolíme, opepříme, posypeme jen lehce kořením a vrstvíme: plátek masa potřeme prolisovaným…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Špekáčky na černém pivu jsou oblíbenou chlapskou pochoutkou nejen k fotbalu nebo hokeji. Decentně pikantní špekáčky, pomazané kečupem hořčicí a chilli omáčkou, zaručeně…
Rychlý a jednoduchý recept, který se může kdykoliv hodit. Kuřecí maso je v jemné smetanové omáčce, chuťově výrazné po Nivě a jako přílohu můžeme zvolit těstoviny,…
Teplé podvečery s nadcházejícím létem doslova lákají k posezení venku. Je tak vhodná doba pro grilování. Ať už na gril dáte maso nebo zeleniny, vždy byste měli mít po…
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením…
Opravdový majstrštyk s vepřovým kolenem najdete v tomto receptu. Maso naložené v solném roztoku je poté namarinováno a v úpravě sous-vide pomalu vařeno. Nakonec. je…
Jednoduchý recept na lehký oběd či večeři, když není moc času. Vydatná smetanovo-sýrová omáčka dokonale zasytí a přidáním brokolice zase uděláme něco pro své zdraví a…
Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a…
Brambory dobře umyjeme, zalijeme vařící vodou, 5 minut povaříme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku ohřejeme olivový olej a rozpustíme v něm bylinkovou kostku a…
Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny. Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny…
Jednoduchý, lehký a rychlý pokrm, ideální pro každodenní vaření. Kombinace jemného krůtího masa a svěžího pórku vytváří chutné jídlo, které můžete podávat s rýží,…
Vyhlášená minutka českých hospod, kterou nelibě proslavil Zdeněk Pohlreich, to je katův šleh. Přitom se jedná o velmi chutné jídlo, pokud se připraví z poctivých surovin…
Batata harra jsou tradiční libanonské brambory, které se servírují jako drobná pochutina k vínu nebo k pivu. Batata harra v překladu znamená “pikantní brambory". Kromě…
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od…
Křupavé a zlaté bramboráky vonící majoránkou a česnekem a rozehřátý horký hermelín tvoří společně neodolatelnou kombinaci. Na pánev naneseme část těsta na bramboráky, …
Méně obvyklá ochucovadla, česnek a hlavně feferonky dodávají tomuto salátu pikantní příchuť Asie. Migrace východních národů se nutně projevuje i vzájemným prolínáním a…
Romadury nakrájíme na silnější plátky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.Do misky dáme asi 2 polévkové lžíce mleté papriky a 1 kávovou lžičku drceného kmínu, promícháme…
Chystáte se grilovat? Ke grilovanému masu i zelenině se výborně hodí tento lehký dresink ze zakysané smetany, jogurtu, česneku a bylinek. Příprava je velmi jednoduchá a…
Minutkové žampiony jsou připravené během chvilky. Ochucené česnekem, kmínem, čerstvým tymiánem a petrželovou natí jsou chutnou přílohou k masu. Výborně chutnají i…