Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

aadulka Kuchařka:

3 porce Ryby 15 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

3 ks tuňáka steaku
sůl
pepř
olivový olej
1 citron
šťáva
2 lžíce majonézy nebo řeckého jogurtu
2 lžíce kvalitní hořčice (nejlépe s hořčičným semínkem)
2-3 stroužky česneku třeného
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka pokapeme olivovým olejem z obou stran a rozetřeme, poté osolíme a opeříme. Necháme 30 minut odležet v chladu.

  2. 2) Na olivovém oleji opékáme tuňáka z každé strany asi 2-4 minuty, podle toho jak ho chceme mít syrového, nejlepší je kolem 3 minut (vevnitř zůstane ještě trošku růžový).

  3. Omáčku si připravíme smícháním citronové šťávy, majonézy, hořčice, česneku a koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

  • Koubkova Koubkova

    Mohu takhle upravit i sumce?;-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Super rychlý a super dobrý tuňák (teda pro ty, kterým chutnají ryby). My s dcerou jsme si pochutnaly a tak přidávám zasloužený bodík :yes:10:yes: Udělala jsem jen jednu drobnou změnu. Grilovala jsem nasucho na grilovací pánví.

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    No opékat steak z tuňáka po každé straně 3 min. znamená absolutní zničení drahé ryby. Tuňák není kráva. Správně upravený steak z tuňáka musí být uvnitř růžový, ideálně polosyrový. Takže při cca 2 cm tloušťce se peče ideálně 1 - 1,5 min. z každé strany.

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Verča: Jsem ráda, že Vám chutnalo :-K

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Dneska jsem to uvařila pritelovi, velice moc nám to chutnalo. :yes:

    Odpovědět

  • Lukas Lukas(neregistrovaný)

    Ahoj dnes jsem zkoušel recept a bylo to výborný :)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc krásný recept. :yes::-p a fotky jakbysmet...

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Drak: A tím si chtěl říci co? Nechápu moc smysl tvého komentáře. :-)Všichni víme, že je tuňák zdravý a chutný.

    Odpovědět

  • Drak Drak(neregistrovaný)

    Tuňák je kvalitní mořská ryba. Uděláme si jej podle receptů nebo vlastního nápadu. Vždyť je to mořská ryba(dobrá a kvalitní). Cena??? Maso bez kosti je taky drahé a zdravé ??? Za jídlo v restauraci zaplatíme tolik a taky nám mnohdy:- nechutná.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Podobně dělám lososa, tedy dávám Choceňský jogurt :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Tuňák je nejlepší ryba jakou znám :-)určitě se jednou za čas do něj vyplatí zainvestovat ;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Nikdy jsem steak z tuňáka nejedla a strááášně bych ho chtěla ochutnat. Fotka nádherná a protože miluju ryby, tak jídlo musí být:-*:-p...+1:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Lákavé :yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo