Zeleninový "semafor" s grilovaným šmakounem
Recept ještě nebyl hodnocenOlej smícháme s utřeným česnekem a potřeme jím z obou stran na plátky nakrájného šmakouna. Necháme odležet. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu podle druhu: cibulku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Olej smícháme s utřeným česnekem a potřeme jím z obou stran na plátky nakrájného šmakouna. Necháme odležet. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu podle druhu: cibulku a…
Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké …
Smichejte olej, horcici, nasekanou cubulku na drobno a cesnek, kecup, 1 lzicku wolcesterove omacky, sul, pepr a chilli. Vlozte mirne naklepana kureci prsicka a nechte…
Lilek nakrájíme na asi 1cm plátky, osolíme je a necháme půl hodiny vypodit. Poté je otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky. Slaninu také nakrájíme na kostičky…
Kuřecí prsa pokapeme citronem, poklademe lístky šalvěje a položíme na pečící papír v pekáčku. Smícháme 0,5kg soli s pěti bílky a tuto směs navrstvíme na prsíčka a dáme…
Na sádle osmažím cibuli, přidám houby, koření, česnek, promíchám a přisypu rýži. Chvilinku smažím, pak přiliju vodu (vždy platí kolik rýže tak jednou tolik vody),…
Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a…
Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka,…
Do vhodné mísy dáme nakrájenou cibuli + prolisovaný česnek + všechno koření (kromě b. listu). Přilijeme olej + pálivý nálev (s nakrájenou papričkou) + 100 gr strouhaného…
Na sádle orestuji nakrájený bok a pak v něm zpěním na kolečka nakrájenou cibuli. Rozklepnu do hrnečku 3 vejce přiliji mléko osolím a opepřím a vidličkou vše rozmíchám.…
Tento koláč z křehkého těsta s mozaikou ze zeleniny na povrchu je opravdu krásný. Barevnost mu dodávají střídavě poskládané plátky cukety a mrkve, chuť zase bešamel plný…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cizrnu scedíme a necháme odkapat. V hrnci rozpustíme máslo nebo olej a vhodíme nakrájenou mrkev. Přisypeme asi 1/2 lžičky kmínu a…
Na jemno nakrájenou půlku cibule osmahneme na trošce oleje a přidáme špenát a necháme aby se rozmrazil. Poté přilijeme cca půl smetany a přidáme 3 stroužky česneku …
Nejdříve si očistím žampiony, které překrojím napůl a poté krájím na plátky. Dále si najemno nakrájím cibulku a česnek. Cibuli zpěním na másle, poté přidám žampiony,…
Máte chuť na dobré jídlo, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Tento pokrm je hotový během chvilky a jistě si na něm pochutnáte. Těstoviny zalijete jednoduchou…
Maslo a vajíčka rozšľaháme. Pridáme tekvicu, strúhaný syr, smotanu, prelisovaný cesnak, kôpor, korenie a soľ. Dobre premiešame. Dáme do vymasteného pekáčika a pomaly…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou. Osolíme, opepříme a…
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a necháme zatiahnúť. Pridáme na kocky narezanú cviklu, roztlačený cesnak, podlejeme vodou a dusíme takmer…
Lilky nejprve nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote lilky osusime a lehounce potreme steteckem oliv. olejem a muzeme i pridat koreni podle libosti. …
Filé pokapat citronem, osolit, opepřit a nechat uležet. Pak potřít z jedné strany jemně hořčicí a posypat sezamem. Z druhé strany potřít česnekem a posypat sezamem. …
Nejprve si připravíme krkovičku na 4 silnější plátky, které lehce naklepeme pěstí. Potřeme olivovým olejem a posypeme kořením Steak 7 pepřů. Necháme chvilku odležet.…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Prsa si rozřízneme,ale nedokrojíme,aby z toho byl tenší plátek,naklepeme, osolíme, opepříme. Rozpustíme máslo, do kterého rozmačkáme česnek a maso v tom vykoupeme.…