Egyptská rýže

Přílohy Doba přípravy: cca 40 minut 3 názory

Přílohy Doba přípravy: cca 40 minut 3 názory

Suroviny 2-3 porce

1 díl rýže
2 díly vody
6-8 stroužků česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
    Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů.

  2. V hrnci, který můžeme potom dát do trouby, rozpálíme olej a polovinu rýže v něm opečeme dohněda.
    Přisypeme druhou část rýže, sůl a prolisovaný česnek, zamícháme. Zalijeme vodou a vložíme do trouby.

  3. Pečeme zpočátku přikryté při občasné kontrole asi 30-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to výborná příloha k dušeným masům, pokud zbyde, dá se udělat i rizoto.

Komentáře k receptu Egyptská rýže

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    ja106b: Chutnala a určite som ju nerobila posledný raz. Podobne robím tarhoňu, ale opražím ju dohneda celú a potom pečiem v rúre. Ja ryžu až tak veľmi neobľubujem (nie, žeby som ju zase nejedla), ale táto verzia sa mi nielen páči, ale aj veľmi chutí. Díky za recept. ;-)

    Odpovědět

  • ja106b ja106b (autorka receptu)

    tejaja: děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda,že rýže chutnala:yes: u nás ji máme moc rádi:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Nielen dobrá, ale aj na pohľad pekná príloha. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: egyptská rýže egyptská rýže recept veres rýže v listu tmava ryze recepty recepty z rýže rýže recepty egypská rýže recepty egyptska ryze recepty s rýží egyptská tmavá ryze recept na egypskou rýži rýže recept-díly