Egyptská rýže

ja106b Kuchařka: ja106b

Doba přípravy: cca 40 minut 2-3 porce Přílohy 3 názory

Suroviny

1 díl rýže
2 díly vody
6-8 stroužků česneku
sůl
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
    Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů.

  2. V hrnci, který můžeme potom dát do trouby, rozpálíme olej a polovinu rýže v něm opečeme dohněda.
    Přisypeme druhou část rýže, sůl a prolisovaný česnek, zamícháme. Zalijeme vodou a vložíme do trouby.

  3. Pečeme zpočátku přikryté při občasné kontrole asi 30-40 minut.

Poznámka

Je to výborná příloha k dušeným masům, pokud zbyde, dá se udělat i rizoto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Egyptská rýže

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ja106b: Chutnala a určite som ju nerobila posledný raz. Podobne robím tarhoňu, ale opražím ju dohneda celú a potom pečiem v rúre. Ja ryžu až tak veľmi neobľubujem (nie, žeby som ju zase nejedla), ale táto verzia sa mi nielen páči, ale aj veľmi chutí. Díky za recept. ;-)

    Odpovědět

  • ja106b ja106b(autorka receptu)

    tejaja: děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda,že rýže chutnala:yes: u nás ji máme moc rádi:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nielen dobrá, ale aj na pohľad pekná príloha. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: egyptská rýže veres rýže recepty egypská rýže recepty egyptská tmavá ryze recept na egypskou rýži rýže recept-díly

Zapomněl/a jsem heslo