Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí portobello burgery

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 033 kJ /
3 354 kcal
Bílkoviny110,44 g
Tuky29,33 g
Vláknina84,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy623,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek, smíchala, pak na pomoučněné ploše propracovala a v olejem vymazané míse nechala v teple zhruba hoďku a půl kynout. Krok 2: Po vykynutí jsem těsto rozdělila na 8 dílů, vytvarovala bulky a nechala v teple kynout další hoďku a půl. Po vykynutí jsem je potřela rozkvedlaným druhým vajíčkem, posypala lněným semínkem a dala na 20 minut péct na 200°C. Po vytažení z trouby jsem bulky ještě překryla čistou utěrkou. Krok 3: Na marinádu jsem smíchala všechny ingredience a houby v nich vykoupala. Krok 4: Nechala jsem je pár hodin marinovat drážkami nahoru, kteroužto část jsem marinádou polila nejvíce, aby se dostala do těch drážek. Krok 5: Houby jsem si pak opekla na grilovací pánvi z obou stran (je dobré zakončit grilování na vnější straně kloboučku). Než jsem je servírovala do rozkrojených bulek, které jsem taktéž na chvíli opekla, pokryla jsem cheddarem, aby se hezky roztekl. Krok 6: Na bulku jsem pak namazala avokádovou majonézu (avokádo rozmixované s lžičkou limetkové šťávy, čerstvou bazalkou, pepřem a půlkou menší jarní cibulky), pokladla zeleninou, pak dala portobello, pak další zeleninu a nakonec přiklopila. Slupky od avokáda jsem využila k servírování hranolků (jednoduše omýt brambory, nakrájen na hranolky, před pečením osušit v ubrousku či utěrce, rozložit po pečícím papíru na plech, zakápnou olejem a péct půl hodiny na 200°C, občas promíchat, solit až nakonec).

Zveřejněno 25. 7. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Co se zeleniny a omáček týče, to už je každého záležitost, co má rád =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí portobello burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yy7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí portobello burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yy7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bezmasý burger, domácí burgery, burger s vajíčkem, marináda na burgery, burgery ze žampionů portobello, porotbello burger, pšeničný burger, papír na burger, portobello plněné vajíčkem, domací burger, burgery ze žampionů portobelo top recepty, bezmasy burger recept, portobello recepty, portobelo s avokádem, burger psenicny, portobello burgry, psenicni burger, domácí burgery recept, pšeničný burger recepty, recept na houby portobello

Suroviny:
voda, mléko, cukr třtinový, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, vejce, sůl, semínka lněná, portobello, balsamico, olej olivový, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, majoránka čerstvá, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu