Domácí portobello burgery

Kaczik Kuchařka: Kaczik

2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

Bulky, množství na 8 ks:
1 hrnek teplé vody
3 polévkové lžíce teplého mléka
2,5 polévkové lžíce třtinového cukru
30 g čerstvého droždí
necelý 1 hrnek hladké mouky
2 hrnky celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
2 vejce
1,5 čajové lžičky soli
lněná semínka (nebo sezam nebo obojí)
Portobello:
2 houby portobello
2,5 polévkové lžíce balsamika
1 polévková lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl
pepř
pálivá sušená paprika
sladká sušená paprika
trocha čerstvé majoránky
trocha čerstvé tymiánu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek, smíchala, pak na pomoučněné ploše propracovala a v olejem vymazané míse nechala v teple zhruba hoďku a půl kynout.

  2. Po vykynutí jsem těsto rozdělila na 8 dílů, vytvarovala bulky a nechala v teple kynout další hoďku a půl. Po vykynutí jsem je potřela rozkvedlaným druhým vajíčkem, posypala lněným semínkem a dala na 20 minut péct na 200°C. Po vytažení z trouby jsem bulky ještě překryla čistou utěrkou.

  3. Na marinádu jsem smíchala všechny ingredience a houby v nich vykoupala.

  4. Nechala jsem je pár hodin marinovat drážkami nahoru, kteroužto část jsem marinádou polila nejvíce, aby se dostala do těch drážek.

  5. Houby jsem si pak opekla na grilovací pánvi z obou stran (je dobré zakončit grilování na vnější straně kloboučku). Než jsem je servírovala do rozkrojených bulek, které jsem taktéž na chvíli opekla, pokryla jsem cheddarem, aby se hezky roztekl.

  6. Na bulku jsem pak namazala avokádovou majonézu (avokádo rozmixované s lžičkou limetkové šťávy, čerstvou bazalkou, pepřem a půlkou menší jarní cibulky), pokladla zeleninou, pak dala portobello, pak další zeleninu a nakonec přiklopila. Slupky od avokáda jsem využila k servírování hranolků (jednoduše omýt brambory, nakrájen na hranolky, před pečením osušit v ubrousku či utěrce, rozložit po pečícím papíru na plech, zakápnou olejem a péct půl hodiny na 200°C, občas promíchat, solit až nakonec).

Poznámka

Co se zeleniny a omáček týče, to už je každého záležitost, co má rád =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí portobello burgery

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bezmasý burger domácí burgery burger s vajíčkem marináda na burgery burgery ze žampionů portobello porotbello burger pšeničný burger papír na burger portobello plněné vajíčkem domací burger burgery ze žampionů portobelo top recepty bezmasy burger recept portobello recepty portobelo s avokádem burger psenicny portobello burgry psenicni burger domácí burgery recept pšeničný burger recepty recept na houby portobello