

Prejt z mletého masa a jater
Suroviny 6 porcí
- 1/2 kg mleté maso mix (hovězí a vepřové)
- 1/2 kg kuřecích jater
- 2 vejce
- 2 namočené rohlíky v mléce
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 5 utřených stroužků česneku
- 2-3 lžičky soli
- trošku pepře
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky Čubřice
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce majoránky
- 1 hrnek strouhanky
Postup přípravy receptu
Játra rozmixujeme a dáme se všemi ingrediencemi do mísy. Pořádně prohněteme a dáme na 24 hodin uležet do lednice. Dáme zapéct na 20-25 min při teplotě 180°C.
Poznámka od kuchařky
Příloha : Šťouchané brambory s okurkou nebo okurkovým salátem. Je to rychlovka a mňamka. Přeji dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Prejt z mletého masa a jater
-
Koukám, že autorka už k játrům připsala kg
, ale těch půl kila jater na půl kila mletého masa je strašně moc
-
spagetka: Ladi, prejt už jsem dělala - dala jsem 1/2 kg jater a bylo "přejátrováno"
. Příště jich dám jenom 200 g, prejt je jinak moc dobrý
-
Já bych to sice prejtem nenazvala, ale to je jen název, líbí se mi to
jirholu: těch kuřecích jater asi může být těch půl kila, odpovídaj tomu i suroviny, ale autorka se ozve -
Nevím, zda těch kuřecích jater je 1/2 kg, nebo polovina množství mletého masa
... z popisu surovin to není úplně jasné
-
To bude dobrota
-
Radulinko, i já si myslím, stejně jako Drobek, že se to má dát na chvíli zapéct a ta fotka mi evokuje, že si to také zapekla.
Jinak je to bezvadný recept, za který máš 5.bod -
Vypadá to krásně chutně, ale nemělo by se to ještě po odležení upéct?
Malá chybička se vloudila, žejo. Každopádně bod přidávám. -
Jejda, to bych taky nepohrdla..
-