Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 10 min + uležení 2 porce Drůbeží maso 33 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
Na marinádu:
špetka pepře
1 cibule
1 kus červené papriky
1 lžíce sladké červené papriky
1 lžíce oleje
sůl podle chuti
2 lžičky cukru
4 stroužky česneku
chilli paprička
malé množství oleje
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si podélně nakrájíme na proužky cca 2 cm. Napíchneme je na jehlu jako vlnku. Na každou jehlu podle velikosti vlezou takové 2-3 proužky.

  2. Suroviny na marinádu umixujeme tyčovým mixérem a vlnky do ní vložíme, celé je marinádou potřeme.

  3. Na noc vložíme do lednice. na druhý den je osmažíme zvolna na oleji ze všech stran. Podáváme s opečeným bramborem, nebo jen se zeleninou.

Poznámka

Zdroj-Jiří Babica

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

  • Akire Akire(neregistrovaný)

    Nevim proc, ale hodne se mi to pripalovalo, jak jsem to smazila..jinak byly chutne..

    Odpovědět

  • Amálka Amálka(neregistrovaná)

    Eliza: souhlas - pan Pohlreich především vaří nejen z čerstvých surovin, ale i tak, že lečo nevysype z plechovky, ale uvaří z paprik a rajčat... nepoužívá dochucovadla, po kterých všechno chutná stejně...a hlavně - kam patří houby, dá houby a ne žampiony nebo NIC :-)) tak, jak to ma v dobrém zvyku Babica...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dobré jídlo by nás mělo spojovat, ne rozdělovat. Sešli jsme se tu, abychom lépe vařili, ne abychom vedli třídní boj.
    Neodsuzuji žádné dobré jídlo, jen preferuji jednodušší vaření a respektování základních, ověřených postupů.
    Mnoho surovin - kuchařova smrt...

    Odpovědět

  • maris: ne, nepůsobíš;-), ale jsi ten tip;-) Já nechci nikoho urazit, ale jak mám jinak odpovědět?:-?:-?Přece jen proto, že máte rádi jiného kuchaře, než já a uznejte, že jeho jídla jsou hezká už napohled-myslím Babicova, neznamená, že jsem já někdo, kdo jídlu nerozumí:-?

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: Jani, tak teď už tomu nerozumím vůbec a doufám, opravdu doufám, že nepůsobím na ostatní namyšleně - já, ani ostatní jmenovaní...:-O:-//

    Odpovědět

  • maris: vyšší skupina lidí: Maris, Merylas, Eliza, Colombo...a mnozí jiní, na které si zrovna dnes nevzpomenu;-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Já Pohlreicha můžu, měla jsem možnost shlédnout jeho vaření v dílech, které se vydávalo a můžu jedno říci: nevím teda, jestli prosazuje zdravou kuchyn, protože smetana a kopce másla bylo v jeho každém jídle. Byla jsem docela zklamaná. Pro mě řešíte nesmysly, jestli má někdo pleš, nebo mastné vlasy, nechci hodnotit ani Babicu ani Pohlreicha, ale podle mne má každý své. Někdo může toho a někdo toho... hold....každý je nějaký, každému sedne něco jiného... a když už řeknu svůj názor..spíš uvařím podle Babici, jeho nápady se mi líbí, nemám k žádnému kuchaři mega obdiv,ale tak to prostě cítím . ...;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: Jani, nevím, co myslíš tím " vyšší skupina lidí ", já jsem měla to štěstí, že jsem v Cafe Imperial byla, jídlo bylo úžasné, ráda na to vzpomínám, byl to zážitek a ceny byly pravda vyšší, ale určitě ne 1.000,-, zkrátka - dá se tam jít a kvalita jak jídla, tak obsluhy je opravdu na vysoké úrovni.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jana Remkova: Jani, pokud vím, tak byl jedním z propagátorů a organizátorů akce "Uvařit pro dva za 100". Mně na jeho receptech nic drahého nepřipadá. Kolik stojí v jeho restauraci, to je jiná věc, nachází se na jedné z nejhlavnějších pražských tříd, Café Imperial má dlouhou, i prvorepublikovou tradici, určitě tam nebude levné nájemné..
    Polední menu tam není zas tak předražené, kdybych to měla z práce blíž, určitě bych se tam na něj zastavila.:yes: Ráda zaplatím za kvalitu, přestože nejsem bohatá - nebo právě proto.
    A plešatá hlava mi v případě kuchaře připadá mnohem vhodnější a estetištější, než mastné neučesané cosi nad pomačkaným obličejem...

    Odpovědět

  • Eliza: Polhreich vaří pro vyšší skupinu lidí. Je to názor spousty lidí tady kolem a samozřejmě i můj. Já když vidím ten talíř, uprostřed něco málo, dokola nic a chtějí za to cca 1000kč, tak bych mu tu zdravou stravu hodila na tu plešatou hlavu, ať si to sní sám.. Zdravě se dá vařit i jinak;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Eliza:Eli, asi to je složité pochopit:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A pro koho jako vaří Pohlreich?? Vždyť jen prosazuje zdravou kuchyni z čerstvých, sezónních surovin.

    Odpovědět

  • 1974andrea: to bych celkem zvládla:-D, ale jinak je dnes v Blesku docela dobré čtení od Babicy směrem k Polhreichovi. Jakoby mi mluvil z duše.;-)Ale každý bere někoho jiného, nikomu nic nevymlouvám. Babica opravdu vaří pro lidi.;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova:Taky nemám ráda způsob jeho vyjadřování;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: No, je to věc názoru, já zase nemůžu ani vidět Polhreicha;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: marináda na kuřecí maso dle pohlreicha zdrava vlnka marináda na kuřecí kuřecí na špejli od babici hrnec zdrava vlnka kuřecí prsa na špejli kuřecí na špejli od babicy recepty kuřecí maso s marinádou -kluci v akci raznici podle pohlreicha kuřecí prsa v jogurtové marinádě kluci v akci kuřecí prsa podle pohlreicha krutí maso-recepty s omačkou kureci prsa pohlreich marináda kuřecí prsa pohlreich kuřeci stehna podle kluci vaří -pohleraicha recepty z kuřecího masa od polhreicha hrnec zdravá vlnka-recepty hrnec vlnka kuřeci stehna na zelenině podle polhreicha kuřeci kapse