Vepřová roláda na středomořský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme…
Pečená kachna nemusí být žádná věda. Pečte ji pomalu, při nižší teplotě a výsledkem vám bude šťavnaté a rozpadající se maso. Pokud máte rádi křupavou kůrčičku,…
Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme,…
Pokud milujete k snídani či večeři vajíčka na jakýkoliv způsob, vyzkoušejte tento recept. Natvrdo uvařené půlky vajíček orestujeme na másle s bylinkami a kořením. Poté…
Jednoduché špízy na způsob karbanátků připravíme z mletého masa a ovesných vloček. Směs ochutíme jednoduše jen cibulí a česnekem, obalíme ve vločkách a nakonec osmažíme…
Krupky dobře v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a zalité osolenou vodou je dáme vařit asi na 20 minut. Je-li třeba, uvařené scedíme a zatím odložíme.V hrnci…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…
Díky tomuto receptu vykouzlíte sváteční pokrm během chvilky. Minutkové kotletky v česnekové marinádě s rozmarýnem jsou šťavnaté a lahodné. Redukce z červeného vína jim…
Zajímavou dobrotu z brambor připravíme snadno. Do zářezů v bramborách vložíme plátky anglické slaniny, v pekáčku je zalijeme sýrovo-smetanovou omáčkou a necháme zapéct.…
Italský žampionový salát kombinuje čerstvé žampiony s olivovým olejem a voňavými bylinkami. Jemná chuť hub a oliv vytváří dokonalý předkrm nebo lehkou přílohu ve…
S přicházejícím jarem bychom si měli dopřát co nejvíce zelených potravin. Srdíčka Little Gem jsou křupavá a lahodná a v kombinaci s restovanými ořechy a česnekem tvoří…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…
V tomto svátečním jídle se skvěle snoubí jemná chuť květáku s delikátními krevetami a krémovou sýrovou omáčkou, která voní bylinkami. Krevety jen krátce opečeme a…
Slaný koláč nemusíme připravit jen z listového nebo křehkého těsta. Tento je zcela bez lepku, protože jako základ použijeme rýži. Podusíme ji se zeleninou, promícháme s…
Krásně křupavé bramboráky, naplněné špenátem z mladých kopřiv jsou opravdovou dobrotou. Neváhejte a s chutí se pusťte do přípravy. Věřte, že i bez masa si pochutná celá…
Kopřivový špenát má mnoho možností využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc. Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých…
Těstovinové mušle, plněné směsí z cottage sýru a špenátu, krátce zapečené s parmezánem, nejen krásně vypadají, ale o to lépe chutnají. Hotový pokrm podáváme s rajčatovou…
Klasické bramboráky má rád snad každý. Vyzkoušeli jste však někdy připravit bramboráky z jejich sladké alternativy, batátů? Jejich skvělá chuť vás příjemně překvapí.…
Tvarohovo-jogurtová omáčka plná bylinek, je lahůdkou ze studené kuchyně. Výborně se hodí k vařeným bramborám a vejcím. Můžeme si také pohrát s tvary a barvami na talíři…
Kuřecí maso je dietní a velice jemné. Připravit se dá na mnoho způsobů. Kuřecí plátky na černých olivách krásně voní po šalvěji a hotové jsou za necelou půlhodinku.…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova.Přisypeme pokrájené žampiony,…
Plněné brambory jsou jednoduché na přípravu a navíc je můžeme připravit pokaždé jinak, stačí změnit náplň. Tentokrát je naplníme pikantní směsí dušeného masa a poté…
Připravit hráškovou polévku není žádná věda, zvládnou to i začátečníci a to během pouhé půlhodinky. Polévka příjemně voní po majoránce a krásně zasytí. Podávat ji můžeme…