Bazalkový losos
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak…
Italské řízky jsou lahodnou variantou klasických smažených řízků, které díky ochucenému trojobalu získají jedinečnou chuť. Tento pokrm je ideální pro všechny milovníky…
Mezi oblíbenou jarní zeleninu patří ředkvičky, jejichž pěstování je opravdu nenáročná. Tato křupavá zelenina typické štiplavé chuti je právě na jaře nejchutnější a…
S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý…
Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu.…
Pro jaro jsou typické kopřivy. Lístky mladých rostlin zužitkujeme nejen na sirupy a medy, ale také do nádivky. Tou naplníme pláty masa z kuřecích prsou a propečeme v…
Jednou z nejznámějších léčivých bylin je kopřiva, která má na jaře tu největší sílu. Kopřiva pomáhá pročistit organismus a ač se to na první pohled nemusí zdát, můžeme…
Způsobů, jak připravit žampiony, existuje mnoho. Klasické bílé žampiony mají velmi jemnou chuť a můžete je tedy zapéct i s chuťově výraznou náplní. Pokud zvolíte hnědé…
Skvělý oběd nebo večeře, které připravíte na jednom plechu. Množství surovin i koření lze snadno přizpůsobit počtu strávníků. Velkou výhodou takto pečeného masa se…
Jednoduchá pórková omáčka se sušenými rajčaty je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Jemná chuť vytváří harmonický pokrm , který se hodí k těstovinám, nebo…
Kdo by neměl rád smažené bramborové placky, příjemně vonící po česneku a majoránce. Vyzkoušejte do nich přidat medvědí česnek, placky tak budou jemnější, chutnější a…
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Věnec je zpravidla nositelem symbolu čistoty a plodnosti a pomyslným kruhem života. Zejména na jaře a o Velikonocích můžeme věnce i upéct. Třeba z kynutého těsta a se…
Slané koláče snadno zastanou večeři, ale také pohoštění pro návštěvu. S kombinací jarních bylinek, jako jsou kopřivy, medvědí česnek a špenát můžete připravit tento…
Rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit i během každodenního shonu. Restované brambory s medvědím česnekem, pórkem a uzeninou můžete podávat jako samostatné…
Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je ideální volbou pro všechny, kdo hledají zdravé rostlinné jídlo bez kompromisů. Kombinace křupavého tempehu,…
Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je ideální volbou pro všechny, kdo hledají zdravé rostlinné jídlo bez kompromisů. Kombinace křupavého tempehu,…
Nadýchané smažené langoše z kynutého těsta známe asi všichni. Můžeme je ale připravit i v trochu obměněné variantě. Do těsta přidáme nastrouhané vařené brambory a kromě…
Pokud si čas od času chcete dopřát nějakou specialitu z vepřového masa, zkuste upéct plněný bůček. Náplň s mletého masa je proložena klobáskou, mrkví a okurkou, takže na…
Ředkvičky jsou na pěstování nenáročné a nejlepší chuť mají právě ty jarní. Jejich využití je velké, zpestří různé zeleninové saláty či pomazánky. Ke snídani, nebo…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Slané chřestové muffiny poslouží jako skvělá svačina do školy nebo na výlet. Hodí se také jako příloha ke krémové polévce. Příprava je snadná a rychlá a věřte, že si…
Drůbeží maso je výborné nejen pro jeho rychlost přípravy. Z namletého masa připravíme kuličky, osmažíme je a doplníme lahodnou omáčkou. Na tu použijeme čerstvé nebo…