Kadlíkova krkovice se šípkovou

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: dlouho 4 porce Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

1,2 kilo krkovice
2 cibule
hodně česneku
sůl
pepř
tymián
bobkový list
nové koření
jalovec
3 dcl červeného vína
5 lžic šípkové omáčky
1 lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři dny předem jsem rozřezal kus krkovice na čtyři pláty, tyto položil do mořidla a uložil na chladné místo. Mořidlo jsem udělal z cca 3/4 litru vody, kávové lžičky soli, drceného čtyřzrnného pepře, bobkového listu, nového koření, trošky tymiánu, asi dvaceti kuliček jalovce. Toto jsem svařil, a následně do vychladlého jsem rozmačkal asi šest velkých stroužků česneku.

  2. V den D jsem vymazal pekáček sádlem, pokladl krkovici, a přelil mořidlem, i s kořením. Šoupnul do trouby, na střední výkon, mám plynovou troubu, peče podle vlastního uvážení, čímž mne občas přivádí do stavu záchvatů a křečí, takže přesnou teplotu a dobu pečení opravdu neuvedu.

  3. V mezidobí jsem na druhém pekáčku orestoval na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přihodil na kostky nakrájené bramborové knedlíky, kroužky pórku, a v troubě trošku připekl, aby to chytilo barvu. Pak jsem vyndal maso z plechu, očistil od koření (neznám hnusnější pocit jak kousnout do kuličky nového kořen), a maso uložil do tepla.

  4. Výpek jsem podlil červeným vínem, zavařil, přepasíroval. Do vzniklého sosu jsem rozmíchal šípkovou marmeládu, ještě zaprášil lžičkou mouky, a preventivně prohnal ponorným mixerem. Másledně nechal ještě chvilu probublat, za stálého míchání.

Poznámka

Měl to být divočák na šípkové, ale nějak se mi to vymklo z rukou. Akorát ty knedlíky jsem osmahl moc, některé už byly dost křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 202 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova krkovice se šípkovou

  • karlos karlos(neregistrovaný)

    háááááá špagetka je taky asi přemrzlá:-))jinak kodl dobrý sem kuchař a recept vypadáfajn

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Janushkaaa: Jojo,Kadlík je hyper super správný vypravěč:-D:-D Kdyby někdy vydal knihu,jsem první kupující;-):-)

    Odpovědět

  • Janushkaaa Janushkaaa

    Jo a holky s tou šípkovou marmeládou to určitě vyzkouším! :) Lepší než se s tím kuchat... Tak jsem zvědavá co vyleze! :)

    Odpovědět

  • Janushkaaa Janushkaaa

    Tak jsem narazila na jeden Kadlíkův recept a tak jsem se u něj pobavila, že mi to nedalo a pročetla jsem si jeho recepty všechny což normálně nedělám a u všech jsem se fakt nasmála (v dobrém slova smyslu) :-D. Tak mi to nedalo a protože se mi tak moc líbil popis, ale i představa chutě receptů tak jsem se přihlásila a recept po receptu ohodnotila bodíkem... :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    No prostě super, skládám poklonu! :-K A jen tak dál, nenechte se zastrašit některými protivy v diskuzích - stejně jen závidí! ;-) Jak říkával můj dědeček: Úspěch ti dneska nikdo neodpustí! :-)

    Děkuji za příjemné nastartování nedělního dne! :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rihana:No nevím,u nás to je třeba jen zvyk, ale babička i mamka říkaly,že teprve zámrazem získaj šípky tu správnou šípkovou chuť a abys mi věřila přečti si i tento odkaz, naši předci věděli, co je nejlepší:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0%C3%ADpky

    Odpovědět

  • rihana rihana

    A nečekám až šípky přemrznou. Musí být ale hodně zralé.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Šípkovou marmeládu dělám každý rok a už dávno šípky nekuchám. Po uvaření a propasírování po nich není ani stopa. Jediné co udělám, že je pořádně omyji.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kadlik:Určitě, šípky musej přejít mrazem, jinak to není ono!!!

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    já myslím, že šípková marmeláda by se dala udělat z přemrzlých šípků, které celou zimu na procházce v přírodě uzobávám, a konzumuju. Další zimu to vyzkouším!;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova:Jani, není to taková práce, musíš mít pasírovač, takový jednoduchý seženeš v Kaufu, celé šípky rozvaříš a propasíruješ, chmýří si nevšímej, to a ani semínka prostě tím pasírovačem neprojdou, zbude jen ten hustý sirob, který pak bežným způsobem uvaříš na marmeládu

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kadlik: tak kdybys to náhodou dělal, vzpomeň si na recept. Já mám dojem, že to tak jednoduché nebude. Šípky mají uprostřed takové chmýří, to se musí odstranit a je s tím hromada práce. Navíc, já jsem alergik právě na takové chmýří, jinak už bych to dávno vyzkoušela. Ono ne nadarmo to stojí tolik peněz asi:-S

    http://recepty.vareni.cz/sipkova-marmelada/

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Tu šípkovou marmeládu jsem koupil v Tescu, drahá jak čert, a prý - půl kila šípků na kilo marmelády.Čili nula nula prd. Ale chuťově velice příjemně překvapila.Řikám si, že příští zimu narvu hafo přemrzlých šípků, pomelu, naředím, povařím, přepasíruju, dám cukr... Prostě zkusím. A na tom Sběrném dvoře mi to připadalo ponižující, loudit o něco, co někdo nepotřebuje. No, policie mi vysvětlila, že jsem drancující zloděj......:-S

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: jéé, špatně jsem se vyjádřila! Myslela jsem knoflíky do toho sporáku!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova:asi teď nevím, co myslíš -sporák? no koupit néé, jinak nevím, co myslíš, knoflíky nééé, ty ti nikdo nedá

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Kadlik:Kde berete šípkovou ,já měla jeden pohárek koupený kdysi ,nevím kde, a teď jsem koupila jenom nějakou zavařeninu či co a nemá to chuť ani vuni,a zdá se že to kolem šípku jenom vezli, anebo někdo při vaření té zavařeniny jenom někoho poslal k šípku :-?
    Měl jste jí dát bura oni jsou na tohle zvyklý a ze starých věcí dělaj kšeft! Já už takto koupila hodné hezkých věcí a dvé nádherné noční lampy se soškami nádhernou ruční práci.
    Nechala jsem je zrestaurovat a znovu pozlatit stálo to majlant,ale nádherný.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: divočák recepty z krkovice krkovice z divočáka recepty šípková zavařenina kde koupit krkovice z divočáka jak dlouho se peče krkovice krkovíce z divočáka recept koupím šípkovou marmeládu šípková zavařenina koupit kde koupit šípkovou zavařeninu kde koupím šípkovou marmeládu šípková marmeláda kde koupit kde koupit sipkove pyre kadlíkova masová konzerva péče na krkovice co s šípkovou marmeládou krkovice s divočáka šípková zavařenina v tescu kde koupit šípkovou marmeládu recepty na krkovici z divočáka kde koupím mořidlo na česnek

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít