Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením v papiňáku do 50 minut 4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

4 silnější plátky krkovice (700 g)
8 plátků šunky (130 g)
3 kedlubny (700 g)
1 velká mrkev
1 velká cibule
200 g uzeného domácího boku (můžeme nahradit anglickou slaninou)
200 ml vody
4 lžičky hrubozrnné hořčice (na každý plátek 1 lžičku)
2 lžíce hrubozrnné hořčice do hotové šťávy
2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
3 prolisované stroužky česneku
1 plátek másla 1 cm silný
mletý pepř
sůl
nit na upevnění závitků
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití.

  3. Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř.

  4. Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2 plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem.

  5. Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití.

  6. Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200 ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny.

  7. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30 minut.

  8. Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stanou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2 lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3 minuty provařit.

  9. Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku. Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.

Poznámka

Závitky můžeme dusit i v obyčejném hrnci, postup je úplně stejný. Maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedlubny pustí hodně šťávy.

Do podobných přidávám jídlo,které je u nás dost často. Tentokrát jsem chtěla vyzkoušet trošku něco jiného :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 806 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

  • Díky všem;-):-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Krásné a určitě výborné:-p jako vždy :yes::-K

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene

    Moc pěkné Drahuš, už podle fotky jsem to poznal že jsi to vařila ty :yes: máš tam bodík od mě ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Anna Kocikova::-) ano, ano, ten pomaláč mě taky hned napadnul:yes:
    Tak když říkáš, že mám motat, tak budu motat..doufám, že v případě nervového kolapsu nebude nikdo nablízku...:-D:-D

    Odpovědět

  • Danuško děkuji:-K
    Dani,když to motání zvládnu já s mýma invalidníma rukama,tak se nebojím,že by Ti to nešlo;-)Ale neboj,také mi u toho"tečou"nervy:-D
    Závitky můžeš dát klidně i do pomalého hrnce,ale mi se nechtělo tak brzo z postele:-8

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Drahuško, to je jako na zavolanou! Krkovici jsem dnes koupila s tím, že mě snad napadne, co z ní připravit neotřelého...a ejhle, receptík mám tady naservírovaný!:-O:-D
    Na "motání" závitků mám msice málokdy trpělivost, ale tady se asi překonám...?;-):-D:-p:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: závitky v papináku dušení v papiňáku zelenina v papináku jaká příloha se hodí k bůčku závitky v papiňáku závitky se zeleninou krkovičkove zavitky se zelim bučkova roloda využiti závitky na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo