Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: vařeno v PH 4 porce Pomalý hrnec 36 názorů

Suroviny

1 kg srnčího vykostěného hřbetu
8-10 stroužků česneku
z 1/2-1 citronu šťáva
1 lžíce plnotučné hořčice
špetka kayenského pepře
1 cibule
trošku oleje
1 vrchovatá lžíce Solamylu
voda
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si připravíme z vykostěného hřbetu, omyjeme, osušíme a do masa si nožem uděláme malé průřezy, kam nastrkáme klínky, které si nařežeme ze všech stroužků česneku, maso osolíme a položíme do PH.

  2. Do malého množství oleje dáme hořčici, rajský protlak, vymačkanou citronovou šťávou, hořčici, kayenský pepř a nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a nalijeme na maso.

  3. Nakonec nalijeme vodu (množství podle množství chtěné omáčky), ještě dosolíme a necháme pomalit 3 a půl hodiny.

  4. PH vypneme, zalijeme malým množstvím vody smíchané se solamylem, zahustíme, PH zavřeme a omáčka i z vypnutého se nám provaří.

Poznámka

Poslední srnčí maso je fuč, tak možná bude zase až za pár let.

Recept pochází z Americké kuchyně, kde jsem si ho vybrala a udělala tak dobře, chutnalo nám, omáčka je silná a česnekovo kyselou chuťí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 505 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem vám moc děkuji za kladné komentáře:-K:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. To je tak dobrý a ne moc složitý, že mi to nahazuje chuťové buňky a inspiraci . Myslím, že sice nemám srnčí, ale vazkouším to s masem jiným (ne hovězí,vepřové,drůbeží) ale jehně nebo divočáka. Janinko jsi supr. +bodík 10

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Toto by mi velice chutnalo..poradna davka cesneku, s citronem..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Aninko, už jsem tě dlouho neviděla-já vím....
    tady se dějou věci což:-?asi jsi z toho celá rozčarovaná... a děkuji za přesné a naše vyjádření:yes:

    Hambro:jj, byla to dobrota:yes::-pještě bude zítra:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Porada:Porado věřím že to může být pro někoho škoda-kdyby ses tu objevil, hned bych ti kus dala. Ty určitě vidíš, že je to srnčí maso, ty 2 kusy vepředu a to za tím je ta hřbetní kost, ze které jsem to vyřízla;-)
    To holt pozná jen dobrá kuchařka viď:yes:;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KAničko Kociková:yes::yes:;-);-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Petr:proč by se měl název pozměnit,když se v poznámce uvádí zdroj podle kterého se vařilo.Asi tam i ten název byl takový,co je uveden zde:-!Já například dělám"medailonky"i z býčích žláz a ještě mě nikdo za název,který je také zavádějící k přihlédnutí k druhu použitého masa i tvaru hotového jídla nezabil:-p:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mnozí z nás,kteří zde pravidelně přispíváme svými receptíky,někdy ani nepřidáváme foto použitých surovin.Není to povinné:-)U mnohých rcp je hotové jídlo nafocené z x stran a protože jsou snímky velice hezké,tak se můžeme chválivými komentáři upsat;-)
    U tohoto rcp Bibinka použité maso před úpravou vyfotila a přesto se mnozí nezdrželi komentářů,které tady jsou:-SSrnčí maso poznám,tchán byl dlouhé roky myslivec a toto opravdu srnčí je:yes:
    A kdyby bylo v názvu uvedeno"medailonky z muflona..."já osobně bych to nepoznala:-8Záleží na férovosti každého přispívajícího,jestli vaří opravdu z těch surovin,které uvedl:-)
    Bibinko,promiň tento poněkud zdlouhavý komentář.Já tady momentálně nijak zvlášť s komenty nechodím,ale už mi to vážně nedalo:-/

    Recept i hotové jídlo se mi líbí:-KTa šťáva musela být báječná,mňam:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    A já zase srnčí UŽ nemám. Škoda. Tenhle recept bych moc ráda zkusila. Určitě to byla Bibinko dobrota. :yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Upravte název, je to zavádějící, medajlonky to v žádném případě nejsou. Hledal jsem zrovna recept na medajlonky a našel jsem maso od kosti :no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Hned bych sidala:-p:-p Jenže to srnčí nějak nemám:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    veronika: kdybys četla, ta autorka píše, že to má připraveno z vykostěného hřbetu!!!!!Medailonky jsou malé kousky masa, někdo jim říká plátky apod.Ty buž fakt nevíš, jak zarejpat co?

    Odpovědět

  • veronika veronika(neregistrovaná)

    Medailonky vypadají jinak, jsou v celku a kulaté.Toto je snad maso obrané z kostí :no::no:
    Další bod za paskvil:-!

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Bibinka - já jen,že je to škoda masa. Jinak zbývá asi 5 dní do konce, tak koukejte vyhrát.:yes::-))

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-ONějak to nechápu,proč ta nevraživost:-?,nikdy jsem nepochybovala o složení receptů od BIBINKY,ještě k tomu ,když je tak pěkně nafocený postup.A ještě jedna věc ....,když už někdo rýpe do druhých, proč je neregistrovaný,to má strach,že by se na jeho pravou identitu snesl "hněv boží":-?:-?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: srnčí medailonky pro začátečníky srnčí kýta medailonky srnčí medailonky srnčí kýta v celku mufloni medailonky medailonky z muflona srnčí medailonky recept srnčí hřbet s hořčičnou omáčkou muflon na omáčce jaké maso ze srny se vaří srnci hrudi srnčí hřbet vykostěný srnčí hřbet medailonky na jednu porci konci medajlonky srnčí hrbet na česneku panenka z muflona srnci kyta recept divočák kýta rcp. jak poznám ze je do me hotovy jak poznám jaké maso je na co ze srnky