Sumeček africký na litinové pánvi
Recept ještě nebyl hodnocenFilety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme ústřičnou omáčku s prolisovaným česnekem, olejem, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem…
Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem.…
Uvaříme, oloupáme a nakrájíme brambory na malé kostičky, /či protlačíme přes drátěnou mřížku/, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zeleninovou směs "Znojmia", hořčici…
Gnocchi jako polotovar nám výrazně šetří čas v kuchyni. Přidáním různých ingrediencí vykouzlíme za malou chvíli chutný oběd nebo večeři. Tento pokrm zvládne hravě i…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Vařená vejce oloupeme, bílky nakrájíme nebo protlačíme přes mřížku, já nahrubo nastrouhala.Žloutky, Palouček (Cream spread light) a hořčici rozmixujeme dohladka spolu s…
V michěru rozšleháme do krému tvaroh, brynzu, máslo a sýr.Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do…
Maso a cibuli nakrájíme, cuketu a mrkvičku si nastrouháme nadrobno. Na kokosovém oleji nejprve zpěníme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a cca po dvou…
Na pánvi, nelépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme)a zarestujeme,…
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě, scedíme a nakrajíme,aby nebylo moc dlouhé, mrkev nastrouháme, cibuli a šunku nakrajíme na menší kostičky. Vše zamícháme přidáme…
Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě…
Omytá stehna dáme vařit s cibulí, česnekem, nakrájenou zeleninou a kořením. Dostatečně osolíme a uvaříme do měkka.Uvařená stehna zbavíme kůže a kostí. Obrané maso…
Uvaříme čočku dle návodu. Většinou vaříme cca 30 minut v poměru 1:2 (čočka:voda).Vychladnutou čočku smícháme s pokrájenými rajčaty, cibulí (já ji ještě předem spařím,…
Tvarůžky (lepší jsou trochu uleželé), vejce, brambory a papriku nakrájíme na kostičky a cibuli najemno. Vše dáme do mísy.Přidáme hořčici, majonézu a česnek. Zamícháme a…
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme…
Papriku zvrchu odřízneme, opatrně vykrojíme jadérka. Cottage smícháme s nasekaným libečkem a naplníme papriky. Zapékací mísu vymažeme troškou oleje a položíme papriky. …
Do bramborové kaše přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, uzeninu, okurky a cibuli, vmícháme majonézu a hrášek. Dochutíme solí, pepřem a popř. trochou nálevu z okurek.
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty…
Šunku a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky a cibuli na půlkolečka. Vše smícháme s majonézou, hořčicí a zbytkem surovin.Salát dochutíme čerstvě mletým pepřem a…
Červenou cibuli (může být i normální) nakrájíme na větší kousky, pórek dle chuti (já zvolila půlku menšího pórku), žampiony také dle libosti. Kuřecí prsa nakrájíme na…
Červené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Mlete maso smichame s drobne pokrajenou cibuli, petrzelkou a koriandrem, novym korenim a skorici, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a rukou vse poradne…
Cibule očistíme, sloupneme co nejtenčí vrchní slupičku. Seřízneme bubák dole a seřízneme vršek cca na velikosti padesátikorunové mince - budeme potřebovat vytahat…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Apfelschorle – nejlepší střik pro horké letní dny. Co potřebujete na oblíbený rakouský a německý nápoj?
Božsky vláčné hot cross buns: Anglické mazance zvládne podle tohoto receptu každý
Jak na skvělý nadýchaný dýňový chléb? Upečte si ho voňavý a krásně křupavý, uplatní se pak na svačinu i k večeři