Francouzský salát

Saláty Doba přípravy: Cca 60 minut 0 názorů

Saláty Doba přípravy: Cca 60 minut 0 názorů

Suroviny

Zálivka:
1 červená cibule
4 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
sůl
mletý černý pepř
Bylinkové máslo:
4 lžíce změklého másla
1 stroužek česneku
4 snítky hladkolisté petrželky
1 francouzská bageta
Dále:
Salát Crispy (půl světlý, půl tmavý)
4 listy salátu (srdíčka)
200 g cherry rajčátek
4 natvrdo uvařená vejce
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a důkladně vše promícháme.

  2. Máslo utřeme s česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Bagetku nakrájíme na plátky a potřeme bylinkovým máslem. Rozložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C několik minut do zlatova.

  3. Oba saláty a rajčata mezitím omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Uvařená vejce překrájíme na polovinu. Slaninu zprudka opečeme na sucho na pánvi.

  4. Zeleninu s vejci rozdělíme na jednotlivé talíře či mísy. Přidáme slaninu a rozpečené bagety. Vše zalijeme dresinkem a hned podáváme.

Komentáře k receptu Francouzský salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: francouzský salát francouzský salát recept francouský salát francouský salát recept frncouzský salát recept recepty francouzský salát francouzske salaty frsncozsky salat francozsky salát recept francouzky salát recept francouzky salát francouzský bramborový salát