Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa
Recept ještě nebyl hodnocenŠpanělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Nejen že skvěle chutnají, ale navíc jsou zdravé. Geniální je tvarůžková pomazánka, namazaná na dokřupava…
Omrzela vás již čočka na kyselo? Vyzkoušejte připravit čočku na indický způsob, okořeněnou aromatickým kari. Zdravé a jednoduché jídlo můžete podávat buď samotné, nebo s…
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli,…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…
Výbornou podzimní polévku z dýně a kuřecího vývaru provoněnou muškátovým oříškem můžeme připravit za pomoci varného mixéru. Polévku po rozmixování zjemníme smetanou.…
Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak…
Díky tomuto receptu připravíte hlívu velmi snadno a rychle. Stačí ji položit na pečicí papír, ochutit, posypat petrželovou natí a libečkem, zakápnout olejem, posypat…
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem je zdravá a chutná varianta lehkého jídla, která kombinuje jemně nasládlou chuť pečené dýně hokaido s krémovým Cottage sýrem. Tato…
Krásné bílé bedly chutnají skvěle jako řízek nebo na kmíně, připravit z nich ale můžeme i tuto lahůdku. Plněné sýrovou náplní, smaženou cibulkou a zapečené v troubě…
Jako rychlou a jednoduchou svačinu můžeme připravit tuto výbornou tuňákovou pomazánku. Všechny suroviny stačí jen pořádně promíchat a nechat odležet v lednici. Podáváme…
Retro chlebíčky s celerovou pomazánkou jsou nostalgickou pochoutkou, která nikdy nevyjde z módy. Jemná chuť celerové pomazánky, doplněná křupavou zeleninou a voňavým…
Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…
Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s…
Trhané hovězí maso je opravdovou lahůdkou. V letní sezóně si jej můžeme připravit i na grilu. Kvalitní kus masa nejprve necháme odležet se solí, následně obalíme ve…
Buřt salát je sytá a pikantní pochoutka, která spojuje uzeninovou klasiku se zeleninou a výrazným nálevem. Ideální jako pohoštění k pivu, rychlá večeře nebo nostalgická…
Všude samé cukety! Pokud je to i váš případ a už nevíte, jak úrodu ze zahrádky zpracovat, vyzkoušejte tuto rychlou omáčku na těstoviny. Je hotová raz dva, plná zeleniny…
Chutné a šťavnaté maso z vepřové plece, doplněné játry a ovoněné špekem ve směsi dušené zeleniny, je pestrým a sytým pokrmem. Zeleninová směs propojí chutě. Podávejte s…
Rajčata nakrájíme na měsíčky, cibuli na půlplátky.Pepř, sůl, cukr, ocet a olej dobře promícháme a přidáme nakrájená rajčata, cibuli a bazalku.Vše promícháme a salát…
Zelí je často opomíjená surovina, která obsahuje plno vitamínů a látek prospěšných pro zažívací systém. Můžeme je upravit na mnoho způsobů, jedním z nich může být zelí…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na půl a na měsíčky. Smícháme si marinádu, vložíme maso a cibuli, řádně promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat. Lžící…
Bábovkovou formu vysteleme pečícím papírem. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kořeníme podle chuti. Naskládáme polovinu dávky masa dovnitř formy, dáme…