Cannelloni plněné mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenCannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou.…
Aromatický Romadur bude chutnat fantasticky s čerstvě usmaženými topinkami, bohatě potřenými česnekem. Pohoštění, které se hodí k pivu i pohodovému večeru při sledování…
Snadné jídlo plné chuti, které můžete připravit pokaždé trochu jinak. Se smetanou ke šlehání bude jemnější a krémovější, se zakysanou smetanou získá výraznější pikantní…
Zkuste místo řízků v klasickém trojobalu připravit řízky naruby. Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a nakonec v mouce. Po…
Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i pro slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater.…
Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, že…
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na…
Šťouchané brambory se slaninou jsou skvělou přílohou k masu, ale poslouží i jako rychlá a chutná večeře. Kombinace opečené slaniny, cibulky, brambor a voňavých bylinek…
Na pekáč s nakrájenou cibulí (stačí na půlměsíčky) vložíme plátky plece a bůčku, osolíme, okmínujeme a přidáme česnek. Podlijeme trochou vody a pečeme. S horkovzduchem…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Kuřecí perkelt je velmi podobný paprikáši, alias kuřeti na paprice, nicméně pár odlišností tam přeci jen najdeme. Uvařte rodině lahodnou omáčku s jemným masem a lehce…
Máte doma milovníka piva a přemýšlíte, co uvařit na oběd? Pokud nechcete dělat stále dokola pár vyzkoušených receptů, zkuste něco nového - pivovarskou pochoutku. Spojení…
Tento salát připravíme z nakládaných sleďů, vařené mrkve, cibule a sladkokyselé okurky. Všechny suroviny spojíme sladkou smetanou a dochutíme pepřem, bobkovým listem a…
Tento salát po rozležení opravdu chutí připomíná lahodnou slanou rybu, uchová si však cuketkovou křupavost. Pokud vám chuť připadala nevýrazná, přidejte celý pepř, nové…
Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…
Květák nastrouháme na jemném struhadle, cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Smícháme maso, vejce, květák a zbývající suroviny.Masovou směs dobře vypracujeme a dochutíme…
Naporcované kuře a skelety uvaříme s kořením a cibulí do měkka. Vody dáváme jen tak, aby maso lehce ponořené. Měkké maso obereme a nakrájíme. Kůže a kosti dáme pryč…
Na dno pekáče cibuli a koření, rozložit omytá a osolená krůtí křídla, podlít vodou či vývarem. Péci v troubě na cca 150°C asi 2 hodiny zakryté, občas zkontrolovat a…
Cibuli a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli necháme zesklovatět, poté přidáme nakrájené kuřecí maso a prolisovaný česnek. Maso necháme zatáhnout, poté okořeníme …
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou a přidáme očištěné kuřecí žaludky. Orestujeme, opeříme, osolíme a podlijeme bujónem.…
Kuře omyjeme, očistíme a rozčtvrtíme. Vložíme do pekáče, posypeme kořením, které máme rádi ( já jsem použila koření na pečené kuře od Vitany ) a kmínem. Anglickou…
Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit.Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit,…
Maso nakrájíme na malé kousíčky a cibuli velmi nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a necháme v chladnu pár hodin proležet ( ale nemusí být ). Poté tvoříme na pánvi…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…