Patizonové placičky s rajčatovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept vrací na stůl téměř zapomenutou hvězdu našich zahrad. Z nastrouhaného patizonu, mrkve a šunky připravíme husté těsto, ze kterého usmažíme zlatavé placičky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept vrací na stůl téměř zapomenutou hvězdu našich zahrad. Z nastrouhaného patizonu, mrkve a šunky připravíme husté těsto, ze kterého usmažíme zlatavé placičky.…
Pikantní kuřecí stehna s nádechem orientu. Voní medem a šťáva hraje sladkokyselou chutí jablek ve spojení s křupavými ořechy a rozinkami. Podáváme s rýžovými nudlemi či…
Objevte tajemství Pavliny kari omáčky, která promění toto jídlo v malý kulinářský zážitek. S jemnou směsí koření a lahodnou texturou si připravíte omáčku, která si…
Salát, který připravovala oblíbená herečka Naďa Konvalinková v televizním pořadu, má více variant. Zkuste tento se sladkokyselou zálivkou, plný různé podzimní zeleniny a…
Barevná směs čerstvé zeleniny zasytí, zahřeje a dodá energii, aniž by zatížila žaludek. Tato polévka je ideální pro všechny, kdo mají velký apetit a chtějí si pochutnat…
Lahodná variace italského klasického pokrmu, kde pomalu dušené hovězí koleno s kostí v morku propojuje lehce nahořklou chuť kapustiček. Dlouhé pečení dodává masu hloubku…
Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a…
Červená řepa se hodí nejen do salátů, ale i do jemných omáček. V kombinaci se sýrem a ořechy vznikne krémový a výrazný dip, který ozvláštní těstoviny, gnocchi nebo…
Jemná a vydatná polévka se sladkostí krémové dýně s lehce nahořklým akcentem kapustiček. Díky své vyvážené chuti i vysokému obsahu vitamínů a vlákniny skvěle zahřeje v…
Jednoduché těstoviny, které potěší svou svěžestí. Barevná směs zeleniny a křupavé klíčky dodají špagetám lehkost, chuť i porci zdraví. Skvělý recept, když chcete rychle…
Fetu rozdrobíme, mozzarellu natrháme na malé kousky, parmezán nastrouháme. Oloupané omyté brambory nakrájíme na tenčí plátky.Formu důkladně vymažeme máslem, dno…
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani náladu na zdlouhavou přípravu klasických bramborových nebo houskových? Vyzkoušejte tuto variantu z brambor a rohlíků. Jsou tak…
Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky.Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…
Omytý špenát nebo mangold bez řapíků překrájíme na menší kousky.Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mangold nebo špenát, ochutíme česnekem utřeným se…
Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame.…
Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Při správné úpravě však mohou svou chutí překvapit. Křehké vnitřnosti jsou jemně…
Recept spojuje lehce opečené kuře s rajčatovou omáčkou a šťavnatými milánskými nudlemi, takže vzniká sytý, ale přitom elegantní pokrm, který vás přenese do dob, kdy se…
Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední…
Z čerstvě nasbíraných hub můžete připravit spoustu skvělých pokrmů. Vyzkoušejte výtečné a syté houbové knedlíky z bramborového těsta s křupavou slaninou. Knedlíky…
Houbaření je českým národním sportem. Když se vám podaří nalézt pýchavku, neváhejte ji vzít s sebou. Připravit z ní můžete třeba skvělou smaženici. Tu servírujte na…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Jednoduchý, rychlý, pikantní a zdravý — salát z kysaného zelí je ideální přílohou k masu i lehkou večeří. Kombinuje křupavé zelí s cibulí a skvěle doplní zimní…
Výživné, voňavé a překvapivě chutné jídlo plné vlákniny i rostlinných bílkovin. Pohanka zapečená se zelím, je skvělou volbou pro zdravý oběd či večeři. Ideální pro…