Kuřecí maso na zelených fazolkách, houbách a kopru
Recept ještě nebyl hodnocenNenápadná kombinace, která ale mile překvapí. Kuřecí maso, zelené fazolky, žampiony a kopr – čtyři poctivé suroviny, které spolu vytvoří kvalitně vyvážené jídlo. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nenápadná kombinace, která ale mile překvapí. Kuřecí maso, zelené fazolky, žampiony a kopr – čtyři poctivé suroviny, které spolu vytvoří kvalitně vyvážené jídlo. …
Spojení voňavých hub, silného česneku a jemně rozvařených krup dává vzniknout vydatné polévce, která nejen zahřeje, ale i zasytí. Ideální volba, když chcete chutnou a…
Houbová smaženice je oblíbené letní jídlo v mnoha domácnostech. Pokud ji doplníte uvařenými kroupami, získáte opravdu syté jídlo. Ozvláštnit jej můžete přidáním sušených…
Hrachulenka, neboli hrachová polévka, je syté a prosté jídlo, které má v české kuchyni své pevné místo. Tahle verze ze žlutého půleného hrachu a restovaných hub je nejen…
Nahraďte rýži kroupami a maso uzeným tempehem – vznikne vydatné a chuťově bohaté jídlo, které potěší nejen vegany. Kroupové „rizoto“ spojuje poctivost tradiční kuchyně s…
Rychlá a snadná chalupářská pánvička spojuje chuť hlívy, žampionů, vařených brambor a dozlatova osmažené slaniny. Výborné a syté jídlo z jedné pánve oceníte, když se vám…
Palačinky lze plnit i na slano. Důkazem je tento výborný recept na houbové palačinky se strouhaným sýrem. Chuť hub se doplňuje s čerstvým tymiánem. Palačinky podávejte s…
Milují jej nejen děti, ale také dospělí. Řeč je o kečupu, který perfektně doplní spoustu různých pokrmů. Pokud nevíte, jak zpracovat rajčata, je kečup jasnou volbou.…
Tento vegetariánský pokrm spojuje masitost muchomůrek růžovek s jemně kořeněnou chutí lišek do voňavého, sytého guláše, který voní lesem a domovem. Ideální jídlo na…
Barevný svačinkový salát s rajčaty, vejcem natvrdo, Hermelínem a bazalkou je spojený jemnou majonézou. Nejlépe chutná dobře vychlazený, podávaný s čerstvým a křupavým…
Velká úroda rajčat? Tak tu můžete zpracovat do lahodného kečupu podle receptu Kateřiny Winterové. Ten bude mít nezaměnitelnou chuť díky použití různých koření. Výslednou…
Maso osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct.Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno,…
Chutná a aromatická polévka z červené čočky je díky rozvařené luštěnině přirozeně zahuštěná. Nezaměnitelnou chuť i vůni ji dodávají restované lišky a tymián. Polévku na…
Slané cuketové palačinky jsou skvělou alternativou k těm klasickým – jsou nadýchané, svěží a krásně ladí s pikantní masovo-zeleninovou náplní. Tento recept je ideální…
V parných letních dnech nemáme chuť na těžké pokrmy a dlouhé vaření. Využijte zeleninu ze zahrádky a připravte si k obědu těstoviny penne s cuketou a rajčátky. Lehký,…
Z mletého masa můžeme připravit mnoho různých pokrmů. Díky jeho struktuře z něj vytvarujeme karbanátky, které navíc naplníme lahodnou směsí z hříbků dušených na másle.…
Grilovaná rajčata s Lučinou představují svěží spojení letních chutí. Jemný krémový sýr se snoubí se šťavnatostí rajčat a křupavou zeleninou, česnek pak dodá lehký nádech…
Vepřová žebírka potřená česnekem a kořením orestujeme s cibulí. Poté pomalu pečeme pod poklicí, aby zůstala šťavnatá. Nakonec přidáme houby a kmín, které dodají výraznou…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Hřibová smaženice s kuskusem je jednoduché a syté jídlo, které potěší i rychlou přípravou. Hříbky se orestují na másle s cibulkou, přidá se kuskus, vejce a trocha koření…
Těstovinová jídla patří k oblíbeným a nenáročným rychlovkám. Jakýkoliv druh uvařených těstovin smícháme se směsí žampionů, fazolí, kukuřice a rajčat. I taková bezmasá…
Cuketa je zelenina provázaná s létem a lze ji připravit na mnoho způsobů. Zavařená cuketa s paprikou, cibulí a česnekem je lahodná a univerzální příloha. Skvěle doplní…
Milujete vnitřnosti? Pochutnejte si na kuřecích žaludcích se zemitou a kořeněnou chutí podzimních václavek. Houby, které jsou jako stvořené pro chutnou omáčku.…
Vůně rozmarýnu a hub provází tyto smetanové kroupy s restovanou krkovičkou. Krkovici předem nakořeňte a nechte přes noc marinovat v lednici. Díky tomu bude krásně…