Rizoto s chřestem

Weywe Kuchařka: Weywe

Doba přípravy: 30-40 minut Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

500 g rýže arborio
500 g zeleného chřestu
100 g hrášku
50 g másla
1 cibule
200 ml bílého vína
100 g parmazánu
mletý bílý pepř
šafrán
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme.
    Chřest scedíme a propláchneme studenou vodou. Vodu scedíme do hrnečku, přidáme šafrán a necháme projít varem.

  2. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a restujeme, dokud nezesklovatí.
    Poté rýži zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevstřebá. Podléváme po částech chřestovým vývarem a vaříme, dokud není rýže měkká a krémová.

  3. Vmícháme nastrouhaný parmazán (půlku, druhou půlku necháme na posypání) a chřest s hráškem.


    Podáváme posypané parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto s chřestem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chřestové rizoto rizoto s chřestem chřest rizoto recept na chřestové rizoto rizoto s bílým chřestem rizoto z bílého chřestu rizoto z chřestu recepty s chrestem chřestová rizoto risoto s chřestem chřest recepty rizoto bílý chřest rizoto italské rizoto s chřestem rizoto z chřestem rizito s chřestem rizoto s chrestem recept pohankove rizoto s chřestem chřestové rizoto recept rizoto s chr est rizoto chrestove recept

Zapomněl/a jsem heslo