Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut Vepřové maso 3 názory

Suroviny

vepřové plátky (množství podle porcí)
menší hrst žampionů
pár kousků sterilované kapie
kousek čerstvého zázvoru
čerstvě namletý pepř
malá cibule
trochu oleje
lžíce hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit.

  2. Když maso měkne přidáme nakrájené žampiony, sterilovanou kapii a nastrohaný zázvor.

  3. Necháme dodusit, osolíme a opepříme dle chuti a v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme a ještě povaříme.

Poznámka

Plátky jsou dobré s rýží, nebo těstovinou. Šly by i knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem

Tématické fráze: vepřové plátky se žampiony vepřovy plátek se žampiony vepřové s žampiony vepřové plátky s žampiony vepřové plátky na žampionech vepřove platky se žampony veprove na kapii vepřové plátek s žampiony vepřové kousky na žampionech recepty s sterilovanými žampiony recepty se sterilovanými žampiony veprovy platek s zampiony plátek se žampiony vepřový plátek se žampionovou vepřový plátek na žampionech plat na zampion recept plátky se žampiony vepřové se žampiony vepřove se zazvorem recept vepřové plátky s žampiony