Bramboračka Rouz

Suroviny

olej
cibule
česnek
mrkev
houby
kmín
sůl
mletý pepř
celý pepř
nové koření
majoránku
pažitku
brambory
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál.

  2. Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4 kuličky a 6 kuliček celého pepře a kmín a sůl.

  3. Vše smažím a když je osmaženo, tak vleju houby, které jsem si předem namočila v teplé vodě a přidám vodu a majoránku a ostatní koření, co jsem psala na začátku. Vařím, až jsou houby měkké, přidám brambory a vařím. Když jsou brambory měkké, vypnu kamna a vložím do polévky lžíci polévkovou másla a posypu pažitkou. Dobrou chuť:-)

Komentáře k receptu Bramboračka Rouz

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bramboračka byla moc dobrá:-p dala jsem ještě trochu květáku a zelí kousek,to byly zbytky a potřebovala jsem to upotřebit;-) Přidala jsem trochu červené mleté papriky;-)
    Rouz přidala jsem ti fotečku;-):-K

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Tak jsem vyzkoušela a je báječná:yes: Použila jsem jednu cibuli, jednu mrkev, jednu a půl lžíce hladké mouky, dvě hrsti mražených hub a tři brambory. Koření nikdy neodměřuji, dávám podle chuti. Oproti receptu jsem přidala i kostku masoxu, jinak vše tak, jak je psáno. Polévka je hustá, sytá a výborná:-p Všem doporučuji.
    Ruzenice, děkuji za recept, posílám za něj bod a fotečku:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTo je nádherný talíř:-8Ale polévka vypadá taky moc hezky:-p;-)+4:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    ruzenice :-), ano, je to věc názoru ;-) věř, že ani pro sebe suroviny nevážím a vařím běžně "od oka"...pokud bych si dělala jen poznámku pro sebe, určitě by vypadala také takto :-8...ale vzhledem k tomu, že toto je veřejný web, kterým nabízím recept k realizaci ostatním, tak i při vaření "od oka" vážím a měřím, kolik mi to oko hodilo ;-)

    Odpovědět

  • ruzenice ruzenice(autor receptu)

    Jak jen začít:-):-K
    suzanna-děkuji a myslím že bude vynikající:-K:-K:-K

    a jinak k děvčatům,jsem zvyklá postavit na plotnu kastrol a začít prostě vařit,tak že u této polévky nenapíšu nic víc,protože je to velmi jednoduché.I Vaše názory jsou ale na místě,já to beru;-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Já nejsem zase až tak zkušená kuchařka, ale na polévku dle tohoto receptu bych si klidně troufla. U polévek gramáž nepovažuji za zásadní a myslím, že se na tom nedá nic zkazit;-) Horší jsou např. recepty, u kterých se používá kynuté těsto a chybí tam gramáž......
    Ruzenice, polévka vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Možná už dnes k večeři:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle je fakt, Růženko, nechceš to trošku upřesnit? :-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    pro zkušenou kuchařku jistě lehce proveditelný recept, dokážu si představit i chuť a interně oceňuji:-)...ale pro méně zběhlou kuchařinku bohužel asi neproveditelné, není udané množství jednotlivých surovin:-(...krom kuliček koření a pepře...a to je zase závislé na množství vody a ostatních surovin - do 1l dáme asi jiný počet než do 3l, že? ;-) takže po doplnění bych ocenila i bodem, takto nikoli :-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bramboračka zase trošku jiná,ale může býti dobrá:yes:+1;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bramboracka bramboračka recept polévky recepty polévky bramboračka s cibulí recepty bramboračka dobra bramboracka recept bramboračka www recepty cz kuchařka gramáž polévky červená bramboračka bramboračka polévka polévka bramboračka recepty-bramboračka bramboračka ze zbytku recept na bramboračku bramborová polévka bramboračka cibule bramboračka bez cibule recepty-gramaz