

Bramboračka Rouz
Suroviny
- olej
- cibule
- česnek
- mrkev
- houby
- kmín
- sůl
- mletý pepř
- celý pepř
- nové koření
- majoránku
- pažitku
- brambory
- máslo
Postup přípravy receptu
Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál.
Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4 kuličky a 6 kuliček celého pepře a kmín a sůl.
Vše smažím a když je osmaženo, tak vleju houby, které jsem si předem namočila v teplé vodě a přidám vodu a majoránku a ostatní koření, co jsem psala na začátku. Vařím, až jsou houby měkké, přidám brambory a vařím. Když jsou brambory měkké, vypnu kamna a vložím do polévky lžíci polévkovou másla a posypu pažitkou. Dobrou chuť:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboračka Rouz
-
Bramboračka byla moc dobrá
dala jsem ještě trochu květáku a zelí kousek,to byly zbytky a potřebovala jsem to upotřebit
Přidala jsem trochu červené mleté papriky
Rouz přidala jsem ti fotečku -
Tak jsem vyzkoušela a je báječná
Použila jsem jednu cibuli, jednu mrkev, jednu a půl lžíce hladké mouky, dvě hrsti mražených hub a tři brambory. Koření nikdy neodměřuji, dávám podle chuti. Oproti receptu jsem přidala i kostku masoxu, jinak vše tak, jak je psáno. Polévka je hustá, sytá a výborná
Všem doporučuji.
Ruzenice, děkuji za recept, posílám za něj bod a fotečku -
To je nádherný talíř
Ale polévka vypadá taky moc hezky
+4
-
ruzenice
, ano, je to věc názoru
věř, že ani pro sebe suroviny nevážím a vařím běžně "od oka"...pokud bych si dělala jen poznámku pro sebe, určitě by vypadala také takto
...ale vzhledem k tomu, že toto je veřejný web, kterým nabízím recept k realizaci ostatním, tak i při vaření "od oka" vážím a měřím, kolik mi to oko hodilo
-
Jak jen začít
suzanna-děkuji a myslím že bude vynikající
a jinak k děvčatům,jsem zvyklá postavit na plotnu kastrol a začít prostě vařit,tak že u této polévky nenapíšu nic víc,protože je to velmi jednoduché.I Vaše názory jsou ale na místě,já to beru -
Já nejsem zase až tak zkušená kuchařka, ale na polévku dle tohoto receptu bych si klidně troufla. U polévek gramáž nepovažuji za zásadní a myslím, že se na tom nedá nic zkazit
Horší jsou např. recepty, u kterých se používá kynuté těsto a chybí tam gramáž......
Ruzenice, polévka vypadá moc pěkně, určitě vyzkouším. Možná už dnes k večeři -
Tohle je fakt, Růženko, nechceš to trošku upřesnit?
-
pro zkušenou kuchařku jistě lehce proveditelný recept, dokážu si představit i chuť a interně oceňuji
...ale pro méně zběhlou kuchařinku bohužel asi neproveditelné, není udané množství jednotlivých surovin
...krom kuliček koření a pepře...a to je zase závislé na množství vody a ostatních surovin - do 1l dáme asi jiný počet než do 3l, že?
takže po doplnění bych ocenila i bodem, takto nikoli
-
-
Bramboračka zase trošku jiná,ale může býti dobrá
+1