"Kroupoto" - kroupy s řepou (dýní)

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

500 g předem uvařených krup
300 g červené řepy předem uvařené nebo očištěná dýně
1 lžíce rajského protlaku
1 cibule
bylinky dle chuti (tymián, šalvěj, oregano, libeček)
2-3 stroužky česneku
olej
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.

  2. Přidáme předem uvařenou řepu, pokrájenou na menší kostičky nebo na kostičky pokrájenou dýni, osolíme, opepříme, přidáme bylinky dle chuti, protlak a krátce osmažíme. Je-li třeba, můžeme přidat trošku vývaru (dvě, tři lžíce).

  3. Nakonec přisypeme předem uvařené kroupy v osolené vodě, promícháme, případně ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat.
    Podáváme samostatně, výborné je například i doplněné kozím sýrem nebo klidně jako přílohu, například k přírodnímu masu. Vše dle vlastní chuti.

Poznámka

Myslím, že by se řepa nemusela používat ani předvařená, pokud se nakrájí na malé kostičky a ještě prochází tepelnou úpravou, ale měl jsem předvařenou a stejně tak jsem s ní i pracoval dál... S dýní není problém, ta je měkká hned po osmažení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Kroupoto" - kroupy s řepou (dýní)

Tématické fráze: krupoto s červená řepa

Zapomněl/a jsem heslo