Když bábovka, tak ať má pořádné koule
Recept ještě nebyl hodnocenTato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Jablečných koláčů je povícero druhů, můžete vyzkoušet jeden z nich, bez přidaného vejce do těsta. Jablečná náplň vytvoří vyšší vrstvu a koláč bude velmi šťavnatý.…
Tajemství popraskaného efektu je v odložení těsta do chladu a v hustém obalení v moučkovém cukru. Barevný kontrast ještě můžete zvýraznit tím, že do těsta přidáte kakao.…
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Ovocné dortíky. Podle uvedeného receptu připravíme těsto - do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, vejce,…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Adventní svícen nemůže na Vánoce chybět v žádné rodině. Můžete ho připravit z perníkového těsta, nazdobit dle vaší fantazie bílkovou polevou. Originální svícen se bude…
V těchto košíčcích je použita nezvyklá náplň z bílého máku. Společně se skořicí a rumem dává cukroví lahodnou chuť. Bílý mák má oříškovou chuť, proto ho lehce můžete…
Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s…
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes.…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Kapří maso nemusíte připravovat pouze o vánocích. Dobrou rybu připravíte podle našeho receptu snadno. Ať již budete hranolky smažit nebo péct, nezapomeňte je doplnit…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Zelí nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme v cedníku okapat.Z citronu vylisujeme šťávu, smícháme s cukrem a olejem a vlijeme do mísy se salátem. Promícháme a…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…