Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Ryby Doba přípravy: 15 minut 19 názorů

Ryby Doba přípravy: 15 minut 19 názorů

Suroviny Podle velikosti filet

2 filety z lososa ( cerstve, ne mrazene )
svazek kopru
sul
cukr
cerstve mlety pepr
olivovy olej
citron nebo limetka
majoneza
jogurt
pikantni horcice francouzskeho typu ( Dijon)

Postup přípravy receptu

  1. Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.

  2. Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.

  3. Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.

  4. Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.

  5. Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.

Poznámka od kuchařky

Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton

Komentáře k receptu Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: losos recepty od pohlreicha losos na vánoce jak připravit lososa losos jamie oliver losos losos recepty gravet laks dresink k lososovi jamie oliver recepty losos marinovaný losos s koprem syrový losos losos gravlax pohlreich dresing k lososovi losos recepty jamie oliver nakládaný syrový losos dresign na lososa nakládaný losos v kopru jamie oliver pečený losos losos jamie oliver losos recepty vánoce