Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Zeleninová jídla 14 názorů

Suroviny

1 lilek
1-2 mladé cukety
3-4 čerstvé papriky
8 neoloupaných stroužků česneku
Na marinádu:
50 ml panenského olivového oleje
1 sušená chilli paprička
citronová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky pepře
mořská sůl
olivový olej na pánev
120 g čerstvého kozího sýr
Balsamico (crema di)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka jako lilek, papriky na proužky. Vypocený lilek osušíme papírovou utěrkou.
    Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme.

  2. Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly.

  3. Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Tak taková jídla to já mohu :-p:-))a protože tu spešl vroubkovanou grilovací pánev nemám:-/ tak to dělám ve skleněném pekáčku v troubě na troše olivového oleje do křupava a je to také moc dobré:-) a já dávám bodíka:-)):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza: Ani ja neviem správne používať grilovaciu panvicu...teraz mi ju doniesol Ježiško a ešte som nenabrala odvahu ju vyskúšať, tvoje rady si preto ukladám do pamäti...ďakujem!:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Vypadá to úžasně a voní jižní kuchyní :yes::-K.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    teodorka: Nechtěla bych poučovat, jen poradím, jak se mi dnes povedla dokonalá grilovaná zelenina: Už léta mám grilovací litinovou pánev (tu vroubkovanou) a neuměla jsem s ní pracovat. Vždycky jsem začoudila široké okolí (teda svoji kuchyni), jídlo rychle spálila a nepropekla. Před Vánoci jsem tady v soutěži získala litinovou pánev s podrobným návodem, jak se o ni starat. Tak jsem to aplikovala i na tu starou grilovací a je to o trpělivosti. Pomalu a dlouho ji rozehřívám (na střední teplotě), až se olej tetelí a pánev je maximálně rozehřátá, ale ne rozpálená (trvá to nejméně čtvrt hodiny). Vložím plátky (zeleniny, masa apod.) a nechám je tak dlouho, dokud se samy neoddělí ode dna. Obrátím a stejným způsobem ogriluju druhou stranu - ta je rychleji. Ihned odkládám na papírové utěrky a na vrchní stranu zlehka přikládám další papír pro odsátí přebytečné mastnoty.
    Prostě základem je maximálně, ale zvolna rozpálený olej a rychlost s trpělivostí. Já jsem se to naučila poměrně pozdě, třeba někomu pomůžu k dřívějšímu úspěchu.;-)

    Odpovědět

  • teodorka teodorka

    no to bych si nechala líbit, hmm, bohužel se mi grilovaná zelenina ještě nepovedla tak aby byla ECHT :-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:yes:Nádherná fotka:yes::yes:, recept vyzkouším+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli, děláš mi chutě :-p

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Není co dodat:-p:yes:+5

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Souhlasím s Pajaskou!;-):-p Eli, :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Eli,tedy to by mi bodlo po té sváteční krmi.Nádhera.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Saimi Saimi

    Místo kozího sýru bych dal možná Balkán.Ale vypadá to dost dobře

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... hele vaříme zdravě, ale krásně barevné;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, děkuji za bod.:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Skvělá kombinace - krásný recept i fotka:yes::-)+1

    Odpovědět

Tématické fráze: marinovaná zelenina balzamiková omáčka marináda na grilovanou zeleninu marináda na grilovanou zeleninu grilovaná zelenina na pánvi balsamico redukce recepty na grilovaná jídla balzamika zapecena zelenina s kozim syrem zelenina s kozím sýrem grilovana zelenina grilovana zelenina jak se dela grilovana zelenina domácí balzamiková omáčka marinády na grilovanou zeleninu grilovaná cuketa se sýrem grilovaná zelenina s krémem balsamico marináda na grilování zeleniny teplá zelenina se sýrem recept grilovaná cuketa s kozím sýrem

Zapomněl/a jsem heslo