Perníková pěna
Recept ještě nebyl hodnocenVejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme…
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…
Nachystáme všechny suroviny - citron, rajčata a česnek nakrájíme na plátky, brambory nakrájíme na menší kostičky.Do zapékací mísy dáme brambory a plátky česneku, osolíme…
Brambory oloupejte a nakrájejte asi na 2,5 cm velké kostky. Citróny důkladně omyjte a nakrájejte na osminky.V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vhoďte…
Rýži propláchneme a dáme vařit dle návodu. Během vaření uděláme směs z octa, soli a cukru. Rýži po uvaření přendáme do pekáčku či mísy a vmícháme octovou směs.Připravíme…
Mražené krevety dáme do keramické misky se studenou vodou a necháme asi 10 minut rozmrazit, slijeme vodu, krevety dáme stranou. V misce smícháme ingredience na marinádu,…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařené brambory pokrájíme na silnější kolečka a dáme do zapékací misky. Brambory zakápneme olivovým olejem,…
Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru…
Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.Přidejte 2 lžičky hořčice. Dochuťte šťávou z…
V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu.Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.Do robotu…
Jablka oloupej, nakrájej na silnější plátky a vykroj jádřince. Stopku můžeš nechat. Z mouky, mléka, vejce a 2 lžic moučkového cukru umíchej hladké těstíčko. Nech ho asi…
Quinou ovařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte ji okapat a vychladnout.V misce vyšlehejte olej s octem, šťávou z citronu,…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kostky a dáme vařit při mírném plameni, dokud jablka úplně nezměknou, přidáme vanilkový pudink a neustále mícháme,…
Jednu velkou cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme ji s kouskem nastrouhaného zázvoru, lžičkou kari a lžičkou drcené chilli papričky na třech rozehřátých lžících oleje…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Dýni nakrájenou na kostičky dát přes noc nakřehnout do slabě kyselého nálevu (voda s octem).Druhý den slít a propláchnout vlažnou vodou.Nálev (voda, sirup, cukr,…
Rajčata se solí řádně promícháme a uložíme na noc do lednice. po 12 - 15 hodinách propláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme na čistou utěrku, kterou je usušíme. Do…
Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.…
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme…
Utřeme tuk s cukrem, přidáme žloutky, pak vše ostatní. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Oba plechy upečeme ve vyhřáté…
Datle přecedíme a rozmixujeme v mixéru na kaši. Smícháme ostatní ingredience a přidáme k nim datlovou směs. Vytvoříme těsto. Chvíli ho propracováváme, aby se spojilo. Z…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti byly v minulosti lidovou obdobou hostií. Jak je připravit, aby byly krásně křehké a křupavé
7 tipů, jak nejlépe zacházet s vejci: Jak je vařit, loupat i jak připravit ta nejlepší míchaná vajíčka
Slano-sladké mámení: Jak na slaný karamel, aby se nespálil a nebyl plný hrudek?