Zelené fazolkové lusky na smetaně

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

čerstvé fazolkové lusky (měla jsem skoro plnou zadělávací mísu)
cca 3-4 dkg másla
2 lžičky práškového česneku
1 lžička alnatura koření (bezglutamátové polévkové koření z DM)
1 lžíce jíšky
200 ml sladké smetany (šlehačky)
1/2 citronu
sůl
pepř
anglická slanina
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme. Podlijeme cca půl skleničkou vody a pod pokličkou asi 5 minut podusíme.

  2. Pokličku odkryjeme, zvýšíme příkon tepla a rychle vydusíme všechnu tekutinu. Fazolky by měly zůstat sice měkké, ale křoupavé, nerozvařené.

  3. Potom přidáme jíšku, klidně granulovanou, promícháme, zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit. Fazolky neplavou v omáčce, jsou jen trošku hustou smetanou "obalené".

  4. Nakonec dáme šťávu z citronu a podle chutí dosolíme. Na menší pánvi opečeme anglickou slaninu, kterou jídlo na talíři nejen ozdobíme, ale taky báječně ochutíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zelené fazolkové lusky na smetaně

Tématické fráze: zelene fazolky na smetane zelené fazolové lusky recepty zelené fazolové lusky na smetaně zelene fazolky na smetane recept recept na zelené fazolky na smetaně zelené fazolky na smetaně - recept zelené fazolove lusky zelené lusky na smetaně zelené fazole na smetaně zelená fazolka na smetaně zelené fazolky na smetaně recepty zelené fazolky fazolove lusky na smetane zelene lusky fazolky na smetaně zelene fazolky recepty lusky na smetaně recept na zelené fazolky se smetanou recept na zelené lusky zelené fazolky se smetanou