Dýňová přesnídávka
Recept ještě nebyl hodnocenPodzimní úrodu oblíbených dýní můžete zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou dělat boule za ušima. Příprava…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podzimní úrodu oblíbených dýní můžete zužitkovat různě. Ti nejmenší zajisté ocení sladkou dýňovou přesnídávku, po které se jim budou dělat boule za ušima. Příprava…
Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i…
Podzimní sezona s sebou přináší krásně sladkou dýni, kterou lze využít i do moučníků. Koláč z dýně hokaido s jogurtem, skořicí, rozinkami a ořechy nabízí lahodnou…
Opravdu pro každou příležitost se hodí moučník v podobě tvarohové bábovky, která je plná sušeného ovoce. Bábovka zůstane díky tvarohu krásně vláčná a sušené ovoce, které…
Pomazánka z červené řepy se hodí pro každou příležitost. Postačí pouze uvařit řepu a vajíčka, nastrouhat je a smíchat s ostatními ingrediencemi. Pomazánku mažeme na…
Křehké a zlatavé mašličky ukrývají sladkou jablečnou náplň provoněnou skořicí. Rychlý a efektní moučník, který potěší k snídani, odpolední kávě i jako malé pohoštění pro…
Francouzský koláč s osmaženými jablky je skvělým moučníkem, který se hodí téměř pro každou příležitost. Křehké těsto v kombinaci s příjemně nasládlými jablíčky, které…
Tatarák jistě patří k oblíbeným chuťovkám k televizi i na večírek. Jeho obdobu můžeme připravit i z matjesových filetů. Ty drobně pokrájíme, smícháme se zeleninou,…
Spojení nastrouhané mrkve, jablek a ořechů vytváří dokonale vláčný korpus, který vynikne pod vrstvou lesklé čokoládové polevy. Tento dort je sladký tak akorát, voní po…
Jednohubky s matjesovým salátem jsou jednoduché, přitom pikantní a lehké – ideální na oslavy. Jemně slané matjesy drobně pokrájené do jemného salátu stačí navrstvit na…
Jednohubky s matjesovým salátem jsou jednoduché, přitom pikantní a lehké – ideální na oslavy. Jemně slané matjesy drobně pokrájené do jemného salátu stačí navrstvit na…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude během pečení linout celým bytem. Buďte však trpěliví a dejte…
Vůně perníku přiláká ke stolu celou rodinu. Vyzkoušejte však upéct perník inspirovaný řeckou kuchyní. Perník, plný mletých oříšků, má díky melase tmavší barvu a je…
Pokud máte velkou úrodu dýní, připravte z nich skvělý dýňovo-citrusový kompot se skořicí a hřebíčkem. Hřejivé koření ve spojení s citronem a pomerančem udělá z dýně…
Tilápie má dokonale jemné bílé rybí maso, které nejde cítit rybinou. Je tak vhodná i na první batolecí ochutnávky ryb. Maso stačí pokapat citronovou šťávou a opéct…
Zejména v zimě se hodí pravidelný přísun vitamínů. Toho můžeme docílit i šťávou z citrusů, zázvoru a kurkumy. Spojením těchto surovin v mixéru dostaneme lehce štiplavý…
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo je také můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Lehká, osvěžující a ideální pro horké dny - tahle okurková limonáda s ananasem a mátou je kombinací sladké exotiky a svěží zeleninové chuti. Příprava není nijak náročná…
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové…
Fenykel a paradajky nakrájame na tenké mesiačiky. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opatrne premiešame.Prešľaháme olej, šťavu, korenie, prelisovaný cesnak a soľ.…
Kuskus premiešame s 1 lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť. Potom vidličkou načechráme a opäť zakrytý necháme 5 minút postáť.Šťavu…
Rybu ovaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10 až 15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout.Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…