

Citrónové brambory (v remosce)
Suroviny
- Podle počtu strávníků:
- brambory
- citrón
- čerstvý rozmarýn
- neloupaný česnek
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho nakrájíme na půlkolečka.
Smícháme vše rovnou v remosce - brambory, česnek, citrón, rozmarýn, sůl a pepř, zakápneme olejem a ještě promíchneme.
Upečeme (během pečení 2x opatrně promíchneme) a můžeme podávat jak samotné, tak jako přílohu k rybám - u nás byl holandský pstruh (stříbrnice), jen osolený, okmínovaný, zaprášený hladkou moukou a usmažený.
Poznámka od kuchařky
Recept mi poradila kamarádka a protože jsou suroviny bez udání gramáže, dodám - citrón brambory nejen ovoní, ale i lehce okyselí, tak s tím počítejte.
Na 8 bramborů jsem dala 3 stroužky česneku, 6 cm rozmarýnu, 4 tenká půlkolečka citrónu - ale každý si může vyladit podle své chuti.
Náramně to voní, ale to asi ani nemusím dodávat ;)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citrónové brambory (v remosce)
-
cervanek, Eja57: děkuju
-
Mááálem jsem sem dala úplně duplicitní recept
dnes k uzenému pstroužkovi jako příloha...
Ale aspoň ho vytáhnu jako inspiraci - česnek + citron + rozmarýn + brambora - mňaaaam -
výborné, pekla jsem i s kousky kuřete, skvělá chuť
-
Jak dlouho je dělat?
-
Výborná příloha..:D
-
Cathleen to je lákadlo pečené brambory
+
taky chutnají i samotné
a ještě na doplněk rybka
skvělá večeře
-
Tak to musí být dobrůtka, vyzkouším sice v troubě, ale to nebude vadit
+
-
-
-
cathleen Ivi, brambory si chuťově dovedu představit musí být dobré
4.
-
To přímo láká vyzkoušet
-
AniCiz: tu zas nemám já, Aničlo, ale půjdou udělat i v troubě. To jen, že jsme sami dva, jich nepotřebujeme hodně.
Ale mně chutnají i samotné, takže příště jich peču víc
-
parádní,ale nemám remosku,myslím,že by to šlo i v Actifry..