Citrónové brambory (v remosce)

cathleen Kuchařka: cathleen

Přílohy 10 názorů

Suroviny

Podle počtu strávníků:
brambory
citrón
čerstvý rozmarýn
neloupaný česnek
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho nakrájíme na půlkolečka.

  3. Smícháme vše rovnou v remosce - brambory, česnek, citrón, rozmarýn, sůl a pepř, zakápneme olejem a ještě promíchneme.

  4. Upečeme (během pečení 2x opatrně promíchneme) a můžeme podávat jak samotné, tak jako přílohu k rybám - u nás byl holandský pstruh (stříbrnice), jen osolený, okmínovaný, zaprášený hladkou moukou a usmažený.

Poznámka

Recept mi poradila kamarádka a protože jsou suroviny bez udání gramáže, dodám - citrón brambory nejen ovoní, ale i lehce okyselí, tak s tím počítejte.

Na 8 bramborů jsem dala 3 stroužky česneku, 6 cm rozmarýnu, 4 tenká půlkolečka citrónu - ale každý si může vyladit podle své chuti.

Náramně to voní, ale to asi ani nemusím dodávat ;)

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citrónové brambory (v remosce)

Tématické fráze: pečené brambory v remosce citronové brambory pstruh v remosce brambory pečené v remosce pstruh pečený v remosče doplnky k remosce pečené brambory remoska smetanové brambory v remosce česnekové brambory v remosce pečené hovězí v remosce s bramborem pečený pstruh v remosce opecene brambory v remosce řecké citronové brambory zapečené brambory se zeleninou v remosce citrónové americké brambory brambory remoska brambory na smetaně v remosce pečené citronové brambory remoska brambory hovezi na cesneku v remosce

Zapomněl/a jsem heslo