Salát z cizrny a hummus

magdalenka Kuchař:

Saláty 8 názorů

55

Suroviny

500 g cizrny v suchom stave
2 cibule
500 g paradajok
soľ
olej
citrón
štipka cukru
pažítka, žerucha,
príp. tofu, syr a pod.
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú šťavu, cukor, príp. pokrájané biele tofu, posekanú žeruchu alebo pažítku. Necháme v chlade odležať.

  2. Chutí ako príloha, ale aj samostatne ako ľahká večera s pečivom, hriankou.
    Ak už máme uvarený cícer, spravme si aj pomazánku, obyčajne chutí každému na topinky aj na arabský chleba.

  3. Hummus - arabská pomazánka:
    Cca 200 g uvareného cíceru rozmixujeme s 2-3 PL sezamových zrniečok a trochou vody z varenia, pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, citrónovú šťavu a soľ. Podávame pokvapkané olejom, chutí s arabským chlebom k arabským jedlám.

Poznámka

Doporučujem nepoužívať konzervovaný cícer - cizrnu. Konzervy sú podľa mňa východiskom z núdze, ak nás tlačí čas a podobne. Je veľký rozdiel medzi jedlom pripraveným z konzervovanej suroviny alebo čerstvo uvarenej.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z cizrny a hummus

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Alenka:tiež si myslím...;-)

    Odpovědět

  • Alenka Alenka(neregistrovaná)

    Mňam je to výborné :yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Sodovka: hummus a šalát sú dve odlišné jedlá, dva rôzne recepty, jedno je pomazánka, druhé normálny šalát. Iba ja som z neznámych príčin oba recepty dala pod seba, zrejme preto, že aj doma robím hummus vždy vtedy, keď varím cizrnu na šalát alebo na polievku.
    Cizrnu si namoč večer a var druhý deň, potom to trvá cca hodinu, ku koncu varu osolím. Je chuťovo veľmi dobrá, lepšia ako všetky ostatné strukoviny, chutí aj iba tak - uvarená, trošku vzdialene pripomína gaštany. Ja si uvarím vždy väčšie množstvo, scedím a časť zamrazím pre strýka náhodu.
    Idem hore dať do receptu nejakú poznámku...
    Želám peknú nedeľu.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Magdalénko, ten hummus - arabskou pomazánku zamíchat do salátu, nebo ten humus - rozmixovanou a ochucenou cizrnu namazat na chleba a jíst ze salátem = nerozmixovanou cizrnou, rajčátkem, cibulí, sýrem tofu ... ? Cizrnu neznám a chtěla bych ji vyzkoušet.:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Klariska Klariska

    Moc se mi líbí tvá poznámka o konzervách jako východisku z nouze, Magdalenko, mám stejný názor :yes:.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Máš pekné fotky...

    Odpovědět

  • maris maris

    Hummus mám moc ráda,:-p dělám stejně a magdalence posílám bodík :yes::-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo